ΒΟΑΚ: SOS για ένα από τα πιο επικίνδυνα σημεία κατολισθήσεων - Αγώνας δρόμου για την θωράκισή τους (vid, pics)

Κρήτη
ΒΟΑΚ: SOS για ένα από τα πιο επικίνδυνα σημεία κατολισθήσεων - Αγώνας δρόμου για την θωράκισή τους (vid, pics)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έκτακτα κυκλοφοριακά μέτρα ισχύουν στην περιοχή του Σεληναρίου στον ΒΟΑΚ, προκειμένου να εκτελεστούν έργα προστασίας λόγω κατολισθήσεων, δημιουργώντας ένα πλέγμα προστασίας για τους διερχόμενους οδηγούς και τουρίστες

 

  • Αγώνας δρόμου για την θωράκιση και τις επικίνδυνες κατολισθήσεις
  • Πλέγμα προστασίας για τα διερχόμενα αυτοκίνητα επί του ΒΟΑΚ
  • Οι βροχοπτώσεις και τα σεισμικά γεγονότα καταπονούν την περιοχή
  • Έρχεται συμπληρωματική εργολαβία με καθυστέρηση δύο ετών

Πρόκειται για ένα ακόμη επικίνδυνο σημείο του Βόρειου Οδικού Άξονα στο ύψος της Μονής του Αγίου Γεωργίου στο Σεληνάρι.

Το ανησυχητικό σκηνικό συνθέτουν βραχοπτώσεις, λιθοπτώσεις και κατολισθήσεις, μικρής ευτυχώς κλίμακας, ενώ κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι μπορεί να συμβεί σε περιπτώσεις ακραίων καιρικών φαινομένων και ισχυρών σεισμικών δονήσεων.

Τμήμα της περιοχής παραμένει αθωράκιστο, όπως περιγράφει ο Γιώργος Αγαπάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στο εργασίες που ξεκίνησαν, στο πλαίσιο της πολύπαθης συμπληρωματικής εργολαβίας για την αντιμετώπιση των κατολισθήσεων και όλα αυτά με καθυστέρηση δύο χρόνων.

Το έργο δημοπρατήθηκε το 2020 ενώ η σύμβαση υπεγράφη το 2021 .  Λόγω διαφόρων προβλημάτων στο έργο… φάντασμα, υπήρξε νέος ανάδοχος, με τις σχετικές εργασίες να ολοκληρώνονται τον Ιούλιο.  

Στη λεγόμενη κακιά σκάλα της Κρήτης, οριστική λύση θα δώσει η κατασκευή δύο σηράγγων, πρόταση του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης που υιοθετήθηκε από το αρμόδιο υπουργείο

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News