Πολιτεία Τυμπακίου: Από την ναζιστική ισοπέδωση στην ανοικοδόμηση και την ανάπτυξη

Κρήτη
Πολιτεία Τυμπακίου: Από την ναζιστική ισοπέδωση στην ανοικοδόμηση και την ανάπτυξη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόσκληση απευθύνει η Πολιτεία του Τυμπακίου στην εκδήλωση που θα λάβει χώρα το Σάββατο, 6 Μαΐου και έχει θέμα: «Τυμπάκι, από την ναζιστική ισοπέδωση στην ανοικοδόμηση και την ανάπτυξη»

Εκδήλωση με θέμα «Τυμπάκι, από τη ναζιστική ισοπέδωση στην ανοικοδόμηση και την ανάπτυξη», διοργανώνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Πολιτείας Τυμπακίου, το Σάββατο, 6 Μαΐου 2023 και ώρα 18:30, στην αίθουσα Καστελλάκη του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, με τους διοργανωτές να απευθύνουν ανοικτή πρόσκληση, σε όσους ενδιαφέρονται να την παρακολουθήσουν.

Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι:

  • κ. Νικόλαος Μαρκάκης, τέως Εισαγγελέας Εφετών Ανατολικής Κρήτης, με τίτλο «Τυμπάκι, από τη ναζιστική ισοπέδωση στην ανοικοδόμηση και την ανάπτυξη».
  • κ. Μαίρη Κασωτάκη, Χημικός Μηχανικός, Προϊσταμένη ΕΥΔΕΠ Περιφέρειας Κρήτης, με τίτλο «Τυμπάκι, πόλος ανάπτυξης και προόδου».

Θα προβληθεί βίντεο με μαρτυρίες κατοίκων του Τυμπακίου, που βίωσαν την ισοπέδωση και την Κατοχή.

Σύμφωνα με τον Μανώλη Γλέζο: «Το Τυμπάκι με την ολοσχερή καταστροφή του, την καταναγκαστική εργασία στην οποία υποβλήθηκαν οι κάτοικοί του, τα μαρτύρια τα οποία υπέφεραν, την Αντίστασή τους στον κατακτητή, αποτέλεσε σύμβολο Αντίστασης και Αγώνα. Σύμβολο εθνικό, ευρωπαϊκό και οικουμενικό».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News