Σωκράτης Βαρδάκης: «Να ανακληθεί άμεσα η εγκύκλιος Γκάγκα που βάζει σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών»

Ηράκλειο
Σωκράτης Βαρδάκης: «Να ανακληθεί άμεσα η εγκύκλιος Γκάγκα που βάζει σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύμφωνα με εγκύκλιο της υπουργού Υγείας, γιατροί ανεξαρτήτως ειδικότητας θα μπαίνουν σε εφημερίες

Με αφορμή την πρόσφατη εγκύκλιο της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα, με την οποία θα μπαίνουν σε εφημερία γιατροί ανεξαρτήτως ειδικότητας, ο υποψήφιος βουλευτής Ηρακλείου, του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία,  Σωκράτης Βαρδάκης, δήλωσε:

«Ακόμα και στο τέλος της διακυβέρνησής του ο κ. Μητσοτάκης αποδεικνύει για μια ακόμη φορά την αναλγησία και την ανευθυνότητά του.

Στην τελευταία εγκύκλιο της κ. Γκάγκα διαβάσαμε εμβρόντητοι ότι «στην εφημερία θα συμμετέχουν όλοι οι ιατροί του οικείου Τομέα (ειδικευόμενοι και ειδικευμένοι), υπό την προϋπόθεση ότι υπάρχει σε εφημερία ετοιμότητας διαθέσιμος ειδικευμένος ιατρός της αντίστοιχης ειδικότητας του εφημερεύοντος Τομέα».

Δηλαδή η κυρία Γκάγκα θεωρεί λογικό, ασφαλές και νόμιμο, κάποιος να φτάνει στα επείγοντα με καρδιολογικό πρόβλημα και να εξετάζεται από γυναικολόγο ή κάποιος με γαστρεντερολογικό πρόβλημα να εξετάζεται από οφθαλμίατρο.

Ο κ. Μητσοτάκης και οι υπουργοί του, που οδήγησαν το ΕΣΥ στην κατάρρευση και το υγειονομικό προσωπικό στην εξουθένωση και την απαξίωση, αντί να δώσουν κίνητρα στους γιατρούς μας,  προσπαθούν με το «εντέλλεσθε» και με εξαντλητικές υπερωρίες να καλύψουν τα κενά που δημιουργήθηκαν με τις ανάλγητες πολιτικές τους, βάζοντας σε κίνδυνο τους ασθενείς.

Να ανακληθεί άμεσα η κατάπτυστη εγκύκλιος που μόνο στόχο έχει να συγκαλύψει με προχειρότητα το χάλι που άφησε η απερχόμενη κυβέρνηση στη δημόσια Υγεία.

Απαραίτητη η παροχή κινήτρων για την πραγματοποίηση μαζικών προσλήψεων υγειονομικού προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, για την ομαλή λειτουργία των δομών Υγείας και την επαναφορά των ανθρωπίνων συνθηκών εργασίας, ώστε να έχουν όλοι οι πολίτες πρόσβαση σε ένα σύγχρονο και δωρεάν ΕΣΥ».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News