Βιασμός 11χρονου από τον λυράρη στην Κρήτη: Ελεύθερος ο γιατρός μετά την απολογία του - Τι υποστήριξε στην ανακρίτρια

Κρήτη
Βιασμός 11χρονου από τον λυράρη στην Κρήτη: Ελεύθερος ο γιατρός μετά την απολογία του - Τι υποστήριξε στην ανακρίτρια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δήλωσε αθώος ενώ αναμένονται εξελίξεις μετά τη λήξη των 30 ημερών αργίας από το νοσοκομείο - Ο γιατρός δε συνελήφθη ποτέ, καθώς ουδέποτε εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του

Το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου πέρασε πριν από λίγες ημέρες ο γιατρός, ο οποίος ενεπλάκη από τις Αρχές στην υπόθεση βιασμού και μαστροπείας σε βάρος ενός ανήλικου αγοριού με βασικό κατηγορούμενο έναν 66χρονο Κρητικό καλλιτέχνη που έχει προφυλακιστεί.

Πρόκειται για το μοναδικό άτομο - πλην του 66χρονου - που κατέστη δυνατό να εντοπιστεί από την ΕΛ.ΑΣ. για την επίμαχη υπόθεση. Εντούτοις, ο γιατρός δε συνελήφθη ποτέ, καθώς ουδέποτε εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του. Εξάλλου, η ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του γιατρού από την Εισαγγελία ήταν σε βαθμό πλημμελήματος.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του neakriti.gr ο κατηγορούμενος, ο οποίος από την πρώτη στιγμή επισημαίνει ότι είναι απόλυτα αθώος, παρουσιάστηκε τις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας ενώπιον της ανακρίτριας, που χειρίζεται τη φρικιαστική υπόθεση που ήρθε στο “φως” στα τέλη Μαρτίου.

Όπως είχε γράψει πριν από περίπου έναν μήνα το neakriti.gr, επικαλούμενη τότε καλά πληροφορημένες πηγές, ο γιατρός δεν αρνήθηκε ότι μετέβη σε συνάντηση με το παιδί - χωρίς να γνωρίζει προφανώς την ανηλικότητά του -, ωστόσο υποστήριξε ότι δεν είχε την οποιαδήποτε επαφή μαζί του. Συγκεκριμένα, ο γιατρός φέρεται να είχε ισχυριστεί πως με το που είδε τον ανήλικο σηκώθηκε κι έφυγε, χωρίς να συμβεί το παραμικρό. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν τότε ότι ο ισχυρισμός αυτός επιβεβαιωνόταν και από τον ανήλικο.

Ο γιατρός, αφού εμφανίστηκε προ ημερών ενώπιον της ανακρίτριας και απολογήθηκε συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του, αποχώρησε από τα Δικαστήρια Ηρακλείου. Ας σημειωθεί ότι δεν προβλέπεται προσωρινή κράτηση ή επιβολή περιοριστικών όρων για πλημμεληματικού τύπου κατηγορίες. Όπως όλα δείχνουν, πάντως, φέρεται να μην προκύπτει η τέλεση αξιόποινης πράξης εκ μέρους του γιατρού.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές εβδομάδες, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του γιατρού, που εργάζεται σε δημόσιο νοσοκομείο της Κρήτης, ενημερώθηκε σχετικά από την Εισαγγελία η διοίκηση του εν λόγω νοσοκομείου, αλλά και του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου. Ως εκ τούτου, ο διοικητής του νοσοκομείου αποφάσισε την αναστολή άσκησης καθηκόντων του εμπλεκόμενου γιατρού για 30 ημέρες.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του neakriti.gr, αναμένεται πλέον να υπάρξουν άμεσα εξελίξεις αναφορικά με το επαγγελματικό-εργασιακό σκέλος του γιατρού.

Εξάλλου, υπενθυμίζεται ότι, μιλώντας πριν από μερικές εβδομάδες στο neakriti.gr ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου Αλέξανδρος Πατριανάκος, είχε, μεταξύ άλλων, κάνει αναφορά στο «τεκμήριο αθωότητας», ενώ και ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών νομού Ηρακλείου, Αλέξανδρος Καφετζάκης, είχε αναφέρει ότι «για λόγους και νομικούς και ανθρώπινους πρέπει πάντα να ισχύει και το τεκμήριο της αθωότητας μέχρι να αποδειχθεί (σ.σ. η ενοχή)».

Πώς ξετυλίχθηκε το “κουβάρι” της φρικιαστικής υπόθεσης

Η αρχή του τέλους για τον εφιάλτη του ανήλικου ήρθε όταν το κινητό τηλέφωνο του παιδιού έπεσε στα χέρια της μητέρας του. Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα είδε φωτογραφίες, βίντεο, αλλά και μηνύματα του γιου της... Όταν αντιλήφθηκε τι συνέβαινε, έχασε τη γη κάτω από τα πόδια της.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η μητέρα του 15χρονου μαζί με τον τελευταίο μετέβησαν στην Αστυνομία και το Γραφείο Ανηλίκων και κατήγγειλαν τον 66χρονο. Ακολούθησε “έφοδος” στο σπίτι του 66χρονου, ο οποίος συνελήφθη για παραβάσεις της νομοθεσίας “περί όπλων”, καθώς εντοπίστηκαν - και κατασχέθηκαν - ένας σουγιάς, φυσίγγια, δέκα κινητά τηλέφωνα, δύο κάρτες sim, δύο κάρτες micro sd, ένα τάμπλετ κι ένα λάπτοπ.

Σε βάρος του συλληφθέντα ασκήθηκαν, σύμφωνα με τις Αρχές, «ποινικές διώξεις για βιασμό ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση, γενετήσιες πράξεις με ανήλικο που δε συμπλήρωσε τα δώδεκα έτη της ηλικίας του και συμπλήρωσε τα δώδεκα έτη της ηλικίας του κατ’ εξακολούθηση, πορνογραφία ανηλίκων υπό τις μορφές της διάθεσης και διαβίβασης μέσω πληροφοριακών συστημάτων υλικού παιδικής πορνογραφίας, η παραγωγή του οποίου συνδέεται με την άσκηση και απειλή χρήσης βίας εις βάρος ανηλίκου (και) με τη χρησιμοποίηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει το δέκατο πέμπτο έτος της ηλικίας του κατ’ εξακολούθηση, μαστροπεία τελεσθείσα διά της χρήσεως ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας κατ’ εξακολούθηση, παράνομη βία κατ’ εξακολούθηση, προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας κατ’ εξακολούθηση με παθόντα νεότερο των δώδεκα ετών και όχι, διευκόλυνση των προσβολών της ανηλικότητας κατ’ εξακολούθηση, χρησιμοποίηση, διαβίβαση και διάθεση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που αποκτήθηκαν από τη χωρίς δικαίωμα επέμβαση με οποιονδήποτε τρόπο σε σύστημα αρχειοθέτησης δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα κατ’ εξακολούθηση και παράνομη οπλοκατοχή». Μερικές ημέρες αργότερα, ο 66χρονος οδηγήθηκε στα Δικαστήρια Ηρακλείου, προκειμένου να απολογηθεί.

Ο κατηγορούμενος ήταν περιτριγυρισμένος από ουκ ολίγους αστυνομικούς, ενώ φορούσε κουκούλα, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του. Στην απολογία του ο 66χρονος έκανε λόγο για «πλεκτάνη» που στήθηκε σε βάρος του και την οποία φέρεται να αποδίδει, σύμφωνα με πληροφορίες, σε υπόθεση υλικού παιδικής πορνογραφίας σε βάρος ανήλικου κοριτσιού, για την οποία είχε κληθεί να καταθέσει ανωμοτί τον περασμένο Δεκέμβριο ο κατηγορούμενος. Εντούτοις, δεν έπεισε τις Αρχές και κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος. Ας σημειωθεί ότι από την πλευρά της οικογένειας του παιδιού εκφράστηκε η ικανοποίηση για την προφυλάκιση του 66χρονου, ενώ τονίστηκε ότι ο ανήλικος αισθάνεται πλέον πιο ασφαλής, μετά την εν λόγω εξέλιξη. Τα 24ωρα που ακολούθησαν δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες του 66χρονου, μετά από σχετική διάταξη της εισαγγελέως Πρωτοδικών Ηρακλείου, με σκοπό «την προστασία της ανηλικότητας και του κοινωνικού συνόλου από τέτοιες εγκληματικές συμπεριφορές και της αξίωσης της Πολιτείας για τη διερεύνηση, ανίχνευση, δίωξη και ποινικό κολασμό ομοειδών εγκλημάτων κατά της γενετήσιας ελευθερίας και οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής, που τυχόν αποκαλυφθούν μέσω αυτής». Η δημοσιοποίηση των στοιχείων του 66χρονου είναι διάρκειας τριών μηνών (έως τις 4 Ιουλίου).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News