Κρήτη: Έτσι γιόρτασαν οι Ηρακλειώτες την Πρωτομαγιά (vid, pics)

Κρήτη
Κρήτη: Έτσι γιόρτασαν οι Ηρακλειώτες την Πρωτομαγιά (vid, pics)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιορτή της Άνοιξης με μαγιάτικα στεφάνια, ψησταριές και μεγάλες παρέες στην ύπαιθρο, ωστόσο το βροχερό σκηνικό του καιρού χάλασε τα σχέδια των περισσότερων πολιτών που είχαν προγραμματίσει εξορμήσεις στη φύση

  • Έστησαν γιορτή στην πρώην Αμερικανική Βάση
  • «Πήραν φωτιά» οι ψησταριές παρά τον άστατο καιρό
  • Με κέφι και καλούς μεζέδες γιόρτασαν την Πρωτομαγιά

Κρητικοί γιόρτασαν την Πρωτομαγιά με φόντο τη θάλασσα, με τις ψησταριές να παίρνουν κυριολεκτικά… «φωτιά». Δεκάδες ήταν οι οικογένειες που έστησαν μία μικρή γιορτή στην παραλιακή ζώνη της πρώην Αμερικανικής Βάσης Γουρνών. Χρώματα και αρώματα στην Κρητική φύση, με τους ψήστες να βάζουν τα δυνατά τους και με το κρασί να ρέει άφθονο.  

Ειδικότερα, παρά το βροχερό σκηνικό του καιρού, πολίτες έστησαν τις ψησταριές τους και απόλαυσαν χαρούμενες στιγμές με φίλους και με αγαπημένα τους πρόσωπα, στην παραλία της πρώην Αμερικανικής Βάσης, ενώ νωρίτερα κοπέλες μάζεψαν μαργαρίτες, παπαρούνες και αγριολούλουδα και έφτιαξαν μαγιάτικα στεφάνια.

Έστρωσαν τραπέζια δίπλα στο κύμα, διασκέδασαν, χόρεψαν και γέμισαν τις «μπαταρίες» τους, πριν επιστρέψουν και πάλι στους δύσκολους ρυθμούς της καθημερινότητας, ενώ οι ψήστες έβαλαν τα δυνατά τους, με το σκηνικό του καιρού να μην επηρεάζει το κέφι των πολιτών το οποίο χτύπησε «κόκκινο».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News