Ηράκλειο

Στο Σιλάλε της Λιθουανίας το 11ο Λύκειο Ηρακλείου, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus (pics)

Στο Silales Darious And Girenas Progymnasium, το οποίο ήταν ο φορέας που διοργάνωσε αυτή τη μετακίνηση, συγκεντρώθηκαν εκπαιδευτικοί και μαθητές/-τριες από την Εσθονία, τη Λιθουανία, την Πολωνία, την Τουρκία, την Ελλάδα και την Ιταλία

Στο Σιλάλε της Λιθουανίας μετέβησαν την εβδομάδα από 23 έως 29 Απριλίου 2023 δύο εκπαιδευτικοί και τέσσερις μαθητές/-τριες του 11ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+KA2 με τίτλο “Everyone is Someone”, στο οποίο συμμετέχει το σχολείο.

Στο Σιλάλε, και συγκεκριμένα στο Silales Darious And Girenas Progymnasium, το οποίο ήταν ο φορέας που διοργάνωσε αυτή τη μετακίνηση, συγκεντρώθηκαν εκπαιδευτικοί και μαθητές/-τριες από την Εσθονία, τη Λιθουανία, την Πολωνία, την Τουρκία, την Ελλάδα και την Ιταλία και παρακολούθησαν τις εργασίες του προγράμματος, οι οποίες αφορούσαν στη δράση και τη σημασία των μαθητικών Συμβουλίων. Σύμφωνα με τους καθηγητές του σχολείου, «εντυπωσιακή ήταν η άρτια οργάνωση του προγράμματος μέσα από ποικίλες δραστηριότητες στο σχολείο αλλά και σε εξωτερικούς χώρους. Οι μαθητές/τριες παρουσίασαν ενδιαφέρουσες εργασίες για τη λειτουργία των μαθητικών κοινοτήτων στο σχολείο τους και συμμετείχαν σε ενδιαφέροντα βιωματικά εργαστήρια».

Οι μαθητές/τριες και οι καθηγητές/τριες του προγράμματος είχαν επίσης την ευκαιρία να συναντηθούν και να συνομιλήσουν στο Δημαρχείο του Σιλάλε με την αντιδήμαρχο κ. Lineta Dargiene, η οποία εμπνεύστηκε και ξεκίνησε το συγκεκριμένο πρόγραμμα πριν από τρία χρόνια. Η ομάδα του προγράμματος περιηγήθηκε σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Λιθουανίας, Kaunas, Klaipeda, Vilnius, και απόλαυσε ενδιαφέρουσες ξεναγήσεις.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές καθηγητές του προγράμματος, «οι μαθητές/-τριες του σχολείου του Σιλάλε και οι οικογένειές τους φιλοξένησαν με φροντίδα τους/τις μαθητές/-τριές μας για 5 ημέρες και είμαστε ευγνώμονες για αυτό. Όλη η ομάδα επέστρεψε στο Ηράκλειο με τις καλύτερες εντυπώσεις και πραγματικά αξέχαστες εμπειρίες και συναισθήματα».

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια