Αρκαλοχώρι: Στρωμένη με… αγκάθια η επόμενη μέρα μετά τα 6 Ρίχτερ - Μόνο στα χαρτιά η άτοκη δανειοδότηση (vid)

Κρήτη
Αρκαλοχώρι: Στρωμένη με… αγκάθια η επόμενη μέρα μετά τα 6 Ρίχτερ - Μόνο στα χαρτιά η άτοκη δανειοδότηση (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τη μια η γραφειοκρατία και από την άλλη… αποφάσεις χωρίς αντίκρισμα

Στον αέρα το άτοκο δάνειο για επισκευές και αποκαταστάσεις ζημιών στους σεισμόπληκτους του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, καθώς τράπεζες τους γύρισαν την πλάτη και παρά το γεγονός ότι υπάρχει απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών για την παροχή εγγύησης του Ελληνικού Δημοσίου προς τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Οι πρώτες επώνυμες καταγγελίες σεισμοπλήκτων για την άρνηση συμμετοχής τραπεζών στο πρόγραμμα δανειοδότησης , έφτασαν στον Σύλλογο « η Ελπίδα», ο οποίος ζητά την παρέμβαση της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών. Και όλα αυτά συμβαίνουν με φόντο την απίστευτη γραφειοκρατία και τους ρυθμούς χελώνας στην ολοκλήρωση των φακέλων των σεισμόπληκτων, με τις αποκαταστάσεις των σπιτιών τους να φαντάζει μακρινό όνειρο.

Δεν έχουν τέλος τα προβλήματα για τους σεισμόπληκτους στον Δήμο Μινώα Πεδιάδας.

Αυτή τη φορά, το άτοκο δάνειο για επισκευές και αποκαταστάσεις των λαβωμένων σπιτιών από τον σεισμό παραμένει στα …χαρτιά.

Παρά την απόφαση για παροχή εγγύησης του Ελληνικού Δημοσίου για την χορήγηση των δανείων αυτών, τράπεζες γύρισαν την πλάτη στους πληγέντες οι οποίοι με τη σειρά τους προχώρησαν σε επώνυμες καταγγελίες προς τον Σύλλογο Σεισμοπλήκτων «η Ελπίδα».

Τα πιστωτικά ιδρύματα αρχικά δήλωσαν άγνοια και αδιαφορία, όπως υποστηρίζει ο Σύλλογος ο οποίος απέστειλε επιστολή προς την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, τονίζοντας την ανάγκη να βρεθεί λύση ώστε οι πληγέντες δικαιούχοι να μπορούν να πάρουν τα άτοκα δάνεια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News