Κουράκης: «Μοναδική ασφαλής ασπίδα του κόσμου της εργασίας είναι η ενότητα, η διαρκής εγρήγορση και η αγωνιστικότητα»

Κρήτη
Κουράκης: «Μοναδική ασφαλής ασπίδα του κόσμου της εργασίας είναι η ενότητα, η διαρκής εγρήγορση και η αγωνιστικότητα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Σήμερα η σκληρή καθημερινή πραγματικότητα αποδεικνύει πως οι κατακτήσεις των εργαζομένων βρίσκονται μονίμως στο στόχαστρο οπισθοδρομικών δυνάμεων που επιδιώκουν τη συρρίκνωσή τους», αναφέρει μεταξύ άλλων στο μήνυμά του ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης

Σε δήλωση για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς προέβη ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης Γιάννης Κουράκης, τονίζοντας ότι η 1η του Μάη είναι η ημέρα που τιμούμε τους αγώνες της Εργατικής Τάξης, είναι η ημέρα μνήμης και τιμής ιδιαίτερα για εκείνους που έδωσαν ακόμα και τη ζωή τους για να υπερασπιστούν τα εργατικά δικαιώματα, την κοινωνική δικαιοσύνη, τη συναδέλφωση και την ειρήνη των λαών.

Όπως τονίζει ο κ. Κουράκης, «σήμερα η σκληρή καθημερινή πραγματικότητα αποδεικνύει πως οι κατακτήσεις των εργαζομένων βρίσκονται μονίμως στο στόχαστρο οπισθοδρομικών δυνάμεων που επιδιώκουν τη συρρίκνωσή τους.

Χρέος όλων μας αποτελεί η διαφύλαξη αλλά και η διεύρυνση των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων των εργαζομένων. Προϋποθέτει όμως ενότητα, διαρκή εγρήγορση και αγωνιστικότητα.

Στην εποχή μας, τίποτε δεν είναι και δεν πρέπει να θεωρείται ως δεδομένο.

Τα πάντα εξαρτώνται από το εάν και κατά πόσον είμαστε διατεθειμένοι να υπερασπιστούμε δυναμικά τα δικαιώματα που κατακτήθηκαν από τους πρωτεργάτες του Εργατικού Κινήματος, που αποτελούσε και αποτελεί την μοναδική ασφαλή ασπίδα του κόσμου της Εργασίας.

Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!», καταλήγει στο μήνυμά του ο κ. Κουράκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News