Μήνυμα Σωκράτη Βαρδάκη για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς

Κρήτη
Μήνυμα Σωκράτη Βαρδάκη για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Οι αγώνες του εργατικού κινήματος, τα ιστορικά γεγονότα του Μάη του 1886, οι εργαζόμενοι που σήμερα έχουν μείνει απροστάτευτοι, μας καλούν να δώσουμε κάθε δυνατή και αδύνατη μάχη για τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια του εργαζόμενου», αναφέρει ο υποψήφιος βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ

Μήνυμα αγώνα και νίκης στέλνει ο υποψήφιος βουλευτής Ηρακλείου, του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Βαρδάκης:

«Ο φετινός εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς πραγματοποιείται λίγες μέρες πριν την ιστορική μάχη για τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες τούτου του τόπου, την προσφυγή στις κάλπες της 21ης Μαΐου 2023.

Ιστορική μάχη, γιατί το αποτέλεσμά της θα κρίνει αν όλα εκείνα για τα οποία θυσιάστηκαν αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι, τα κοινωνικά δικαιώματα, θα διασωθούν και θα διευρυνθούν, ή αν για ακόμα μία τετραετία θα καταστρατηγούνται και οι εργασιακές συνθήκες του ακραίου νεοφιλελευθερισμού θα απειλούν την αξιοπρέπεια των εργαζομένων, την ασφάλεια στην εργασία και την οικογενειακή και προσωπική ζωή τους.

Οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι που βιώνουν ήδη εδώ και τέσσερα χρόνια μια ασφυκτική οικονομική κατάσταση, βρίσκονται αντιμέτωποι με την ακρίβεια, την αισχροκέρδεια, την φτώχεια, τις ανεξέλεγκτες αυξήσεις στις δόσεις των δανείων τους, τους πλειστηριασμούς, τις εργοδοτικές αυθαιρεσίες, θα δώσουν μαζί με όλους μας έναν δύσκολο αγώνα, για να βάλουν τέλος στην αδικία, την ανισότητα και στην αυθαιρεσία.

Οι αγώνες του εργατικού κινήματος, τα ιστορικά γεγονότα του Μάη του 1886, οι εργαζόμενοι που σήμερα έχουν μείνει απροστάτευτοι, μας καλούν να δώσουμε κάθε δυνατή και αδύνατη μάχη για τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια του εργαζόμενου.

Στον ‘πόλεμο’ που κήρυξε η κυβέρνηση της ΝΔ απέναντι στους εργαζομένους και το σύνολο της κοινωνίας μαχόμαστε μέχρι την τελική νίκη. Την πολιτική αλλαγή, Τη δικαιοσύνη παντού.

Για να σηκωθούμε όλοι μαζί λίγο ψηλότερα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News