Ηράκλειο: «Άχρωμη» χαρακτηρίζουν οι πολίτες την πλατεία Ελευθερίας (vid)

Ηράκλειο
Ηράκλειο: «Άχρωμη» χαρακτηρίζουν οι πολίτες την πλατεία Ελευθερίας (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σταθερά μετεξεταστέα μένει χρόνια τώρα η Πλατεία Ελευθερίας στην αποδοχή των Ηρακλειωτών καθώς συγκεντρώνει τα πλέον αρνητικά σχόλια ως ακαλαίσθητη και κάθε άλλο παρά λειτουργική

 

  • Σχέδιο για νέα πλακόστρωση, φωτισμό LED και περισσότερο πράσινο
  • Προωθούνται και παρεμβάσεις περιμετρικά της πλατείας Ελευθερίας

«Άχρωμη χαρακτηρίζουν και μάλιστα επιεικώς αρκετοί Ηρακλειώτες, ένα από τα πιο χαρακτηριστικά σημεία της πόλης, την πλατεία Ελευθερίας που χρόνια τώρα λαμβάνει σωρηδόν τα πλέον αρνητικά σχόλια… Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία γυρνούν πίσω στο χρόνο για να θυμηθούν την μορφή της, στο «χθες», τότε που όπως λένε ήταν μια πλατεία ζωντανή, πνιγμένη στο πράσινο και όχι στο τσιμέντο. 

Όσα κι αν τα χρόνια περνούν οι Ηρακλειώτες δεν μπορούν να αποδεχτούν την ακαλαίσθητη αισθητική της πλέον κεντρικής πλατείας της πόλης που ποικιλοτρόπως σχολιάζεται συχνά και καυστικά. Αποτελεί αναπόσπαστο μεν κομμάτι, στην καρδιά του Ηρακλείου αλλά κάθε άλλο παρά ανταποκρίνεται στα θέλω των δημοτών. Ταυτόχρονα δεν έχουν τέλος τα λειτουργικά προβλήματα και λόγω της φθοράς που δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο την καθημερινότητα των δημοτών. 

Η πολυπόθητη ανάπλαση που σχεδιάζεται, θα επιχειρήσει η μεγαλύτερη πλατεία της πόλης να αλλάξει όψη, μέσω δραστικών παρεμβάσεων και με έμφαση στο πράσινο που σήμερα απουσιάζει όπως έχει άλλωστε αποτυπωθεί μέσα από την μακέτα της σχετικής μελέτης και με το έργο θεωρητικά να μετρά αντίστροφα. Η νέα της σελίδα έχει καλλιεργήσει υψηλές προσδοκίες που μένει και στην πράξη να επιβεβαιωθούν. 

Έπειτα από δεκαετίες η πολυαναμενόμενη ανάπλαση φαίνεται να μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης το επόμενο διάστημα. Με την ελπίδα πως η πλατεία Ελευθερίας θα γίνει πιο όμορφη και λειτουργική. Και ανανεωμένη ριζικά θα κερδίσει ξανά την αγάπη και την συμπάθεια των Ηρακλειωτών και μία θέση στην καθημερινότητα τους χωρίς γκρίνιες και αρνητικά σχόλια. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News