Ηράκλειο

Ιστορικό Μουσείο: Η περιοδική έκθεση «1821: Η Κρήτη στην Ελληνική Επανάσταση» ταξιδεύει στη Γερμανία

Τα εγκαίνια της Έκθεσης θα γίνουν σήμερα στις 17:30, στην αίθουσα του ενοριακού κέντρου των Τριών Ιεραρχών, παρουσία του περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη και του Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ευγένιου

Ένα νέο ταξίδι ξεκινά σήμερα για την υβριδική περιοδική έκθεση του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης «1821 Η Κρήτη στην Ελληνική Επανάσταση», με πρώτο σταθμό το Αννόβερο της Γερμανίας. Τα εγκαίνια της Έκθεσης θα γίνουν σήμερα, Παρασκευή 28 Απριλίου 2023 και ώρα 17:30, στην αίθουσα του ενοριακού κέντρου των Τριών Ιεραρχών, παρουσία του περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη και του Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ευγένιου.
Στο Αννόβερο θα παραμείνει μέχρι τις 14 Μαΐου 2023 και στη συνεχεία θα μεταφερθεί στην πόλη Κρέφελντ, στην περιφέρεια του Ντίσελντορφ. Επιδίωξη των διοργανωτών είναι η Έκθεση να παρουσιαστεί και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις.


Για την παρουσίασή της στη Γερμανία η Εταιρεία Κρητικών Ιστορικών Μελετών/Ιστορικό Μουσείο Κρήτης, ανταποκρινόμενη στο σχετικό αίτημα της Παγκρητικής Ομοσπονδίας Ευρώπης, παραχώρησε δωρεάν τα ψηφιακά αρχεία της Έκθεσης και η αναπαραγωγή/εκτύπωσή τους κατέστη εφικτή χάρη στη θερμή υποστήριξη και τη χορηγία της Περιφέρειας Κρήτης.
Η Έκθεση έχει ήδη παρουσιαστεί στις πόλεις και την ενδοχώρα της Κρήτης (Μάιος 2021-Απρίλιος 2022), στο Τάρμπον Σπρίγκς της Φλόριντα (Η.Π.Α., Φεβρουάριος 2022), στο Σίδνεϋ και τη Μελβούρνη της Αυστραλίας (Μάιος 2022).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια