Στο Ηράκλειο συνεχίζει σήμερα την περιοδεία του ο Κυριάκος Βελόπουλος

Χανιά
Στο Ηράκλειο συνεχίζει σήμερα την περιοδεία του ο Κυριάκος Βελόπουλος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τα Χανιά ξεκίνησε χθες την διήμερη περιοδεία του ο πρόεδρος τη Ελληνικής Λύσης

Επίθεση σε Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε χθες Πέμπτη 27 Απριλίου, από τα Χανιά ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης κ. Κυριάκος Βελόπουλος. Ξεκινώντας τη διήμερη περιοδεία του στην Κρήτη, επισκεπτόμενος τη λαϊκή αγορά της Νέας Χώρας, όπου συνομίλησε με παραγωγούς και πολίτες, έκανε σαφές ότι το κόμμα του λέει «όχι» σε μετεκλογικές συνεργασίες, υπογράμμισε πως η Ελληνική Λύση οδεύει διάφανη και χωρίς βαρίδια προς τις κάλπες, ενώ κατηγόρησε τα υπόλοιπα κόμματα και τα Μέσα Ενημέρωσης της Αθήνας ότι αποφεύγουν την όποια αναφορά στα ελληνοτουρκικά.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης, ο κ. Κυριάκος Βελόπουλος υποστήριξε πως «το πολιτικό σύστημα πνέει τα λοίσθια». Μίλησε για διαπλοκή των Μέσων Ενημέρωσης της Αθήνας και για προσπάθεια φίμωσης του κόμματός του, ενώ καταφέρθηκε εναντίον των αρχηγών των μεγάλων κομμάτων.

«Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ ταλαιπωρούν τον ελληνικό λαό», τόνισε, ενώ με αφορμή δήλωση του κ. Αλέξη Τσίπρα για επαναφορά της ΔΕΗ στον κρατικό έλεγχο, τον κάλεσε να ζητήσει συγνώμη, τον κατηγόρησε για ψεύδη και είπε ότι ήταν εκείνος που προχώρησε στην ιδιωτικοποίησή της.

Ως προς τις εξαγγελίες Μητσοτάκη, Τσίπρα και Βαρουφάκη για αυξήσεις στους μισθούς, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης είπε ότι δεν μπορούν να δώσουν χρήματα, γιατί δεν μπορούν να παράξουν. Πρόσθεσε ότι θα πρέπει να διευκρινίσουν πού θα βρεθούν οι πόροι γι’ αυτές τις αυξήσεις, ενώ επανέλαβε τη θέση της Ελληνικής Λύσης ότι, «αν δεν ενισχυθεί ο πρωτογενής τομέας, δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη».

Ο Κυριάκος Βελόπουλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα ελληνοτουρκικά, σημειώνοντας ότι τα κόμματα και τα συστημικά Μέσα σιωπούν σκοπίμως.

«Καμία αναφορά στα ελληνοτουρκικά από τα μεγάλα κόμματα, καμία ερώτηση από τους δημοσιογράφους της Αθήνας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σε σχέση με τη διαχείριση του ζητήματος των υδρογονανθράκων και της ελληνικής ΑΟΖ, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, πως «ανατολικά της Κρήτης, η περιοχή είναι αμφισβητούμενη. Έχει χαθεί η εθνική κυριαρχία».

Συνεχίζοντας, ο κ. Κυριάκος Βελόπουλος τόνισε ότι «οι κύριοι της Ν.Δ. έκαναν διαδοχικά εγκλήματα. Κάλεσαν την Ταϊβάν στο Φόρουμ των Δελφών. Το δεύτερο είναι ο κλονισμός των ήδη τεταμένων σχέσεων με τη Σερβία». Σχολίασε, δε, πως το πολιτικό προσωπικό της χώρας δε γνωρίζει τα προβλήματα της πραγματικής οικονομίας, σημειώνοντας πως «αυτή η χώρα ζει είτε από σύμπτωση, είτε ελέω Θεού».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών, ο κ. Βελόπουλος ξεκαθάρισε ότι η Ελληνική Λύση δε θα συγκυβερνήσει με κανένα κόμμα και υπογράμμισε ότι πορεύεται προς τις κάλπες καθαρή, διάφανη και χωρίς βαρίδια. «Κι όποιος λοξοκοιτάζει φεύγει», πρόσθεσε.

Σημείωσε, τέλος, πως «όταν τελειώσουν οι εκλογές και σβήσουν τα φώτα, θα έρθουν τα δύσκολα».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης θα συνεχίσει σήμερα Παρασκευή 28 Απριλίου, την περιοδεία του στο Ηράκλειο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News