Ηράκλειο: Έντονες αντιδράσεις για το κιόσκι των Μεσογειακών Αγώνων στην παλιά αγορά (pics, vid)

Ηράκλειο
Ηράκλειο: Έντονες αντιδράσεις για το κιόσκι των Μεσογειακών Αγώνων στην παλιά αγορά (pics, vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επαγγελματίες είναι πυρ και μανία με τις εξελίξεις ζητώντας από τη δημοτική Αρχή τη μετακίνηση του σε άλλο κοινόχρηστο χώρο, όπου να μην δημιουργεί προβλήματα στον εμπορικό κόσμο

Την έντονη αντίδραση καταστηματαρχών στην κεντρική αγορά του Ηρακλείου προκάλεσε κιόσκι μεγάλων διαστάσεων, το οποίο στήθηκε το πρωί της Πέμπτης (27/4) σε κομβικό σημείο , με συνέπεια τουριστικά καταστήματα να μην είναι ορατά στους επισκέπτες στην καρδιά του Ηρακλείου, με ότι οικονομική ζημιά συνεπάγεται αυτό για τους επαγγελματίες.

Όπως πληροφορήθηκαν, το κιόσκι στήθηκε για την ενημέρωση των τουριστών γύρω από τους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες που θα διεξαχθούν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στο Ηράκλειο.

Επαγγελματίες είναι πυρ και μανία με τις εξελίξεις ζητώντας από τη δημοτική αρχή τη μετακίνηση του σε άλλο κοινόχρηστο χώρο, όπου να μην δημιουργεί προβλήματα στον εμπορικό κόσμο.

Αυτό το μεγάλο κιόσκι, ύψους άνω των τριών μέτρων το οποίο στήθηκε το πρωί σε κομβικό σημείο της εισόδου της κεντρικής αγοράς του Ηρακλείου, με στόχο την ενημέρωση των τουριστών σε σχέση με τη διεξαγωγή των Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στους ιδιοκτήτες τουριστικών καταστημάτων.

Όπως υποστηρίζουν, δεκάδες καταστήματα στην 1866 δεν είναι πλέον ορατά στους τουρίστες από άλλα κεντρικά σημεία, με ότι οικονομική ζημιά συνεπάγεται αυτό, με τους καταστηματάρχες να εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκεια τους και προς τη Λότζια, ζητώντας τη μετακίνηση του σε άλλο σημείο της πόλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κιόσκι έχει αδειοδοτηθεί, ωστόσο αυτό που προκαλεί αντιδράσεις είναι το μέγεθος του και η χωροθέτηση του , μπροστά από τα τουριστικά καταστήματα.

Και όλα αυτά συμβαίνουν χωρίς όπως λένε να έχουν την οποιαδήποτε ενημέρωση από τη Λότζια, με τους επαγγελματίες να καλούν τους αρμόδιους να αντικρίσουν από κοντά τις εικόνες ασχήμιας…

Δείτε εκτενές ρεπορτάζ στο βίντεο που ακολουθεί

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News