Το ΓΕΛ Επισκοπής στα 10 καλύτερα σχολεία στον πανελλαδικό διαγωνισμό «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2023»

Ηράκλειο
Το ΓΕΛ Επισκοπής στα 10 καλύτερα σχολεία στον πανελλαδικό διαγωνισμό «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2023»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στις 18 Μαΐου η δεκάδα των σχολείων της Γενικής εκπαίδευσης και η δεκάδα των σχολείων της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης θα διαγωνισθούν σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα για την κατάκτηση της 1ης θέσης

Η μαθητική εικονική κοινωνική επιχείρηση του ΓΕΛ Επισκοπής MyWelfare κατάφερε να προκριθεί στα 10 καλύτερα σχολεία Γενικής Παιδείας στον Πανελλαδικό Μαθητικό Διαγωνισμό «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2023» που διοργανώνει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Junior Achievement Greece! Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα/διαγωνισμός υλοποιείται στην Ελλάδα με μεγάλη επιτυχία τα τελευταία 18 χρόνια με την έγκριση του ΙΕΠ/υπουργείου Παιδείας και είναι μέρος του Ευρωπαϊκού προγράμματος Εικονικής Επιχείρησης. Τη φετινή σχολική χρονιά υλοποιείται υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Σκοπός του προγράμματος είναι οι μαθητές να βιώσουν τις διαδικασίες ίδρυσης και λειτουργίας μιας επιχείρησης. Το σύνολο των δραστηριοτήτων εξοικειώνει τους μαθητές με βασικές οικονομικές έννοιες, τον ρόλο των επιχειρήσεων καθώς και την αξία της κοινωνικής καινοτομίας.

Το ΓΕΛ Επισκοπής συμμετέχει για τρίτη συνεχή χρονιά στον διαγωνισμό Εικονικής Επιχείρησης και έχει καταφέρει και τις τρεις φορές να προκριθεί στον Πανελλαδικό Τελικό του προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση». Φέτος κατόρθωσε, σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο συναγωνισμού και ανάμεσα σε καταπληκτικές ιδέες, να διακριθεί και να συμμετάσχει στην τελική φάση για την ανάδειξη της καλύτερης εικονικής επιχείρησης για το 2023.

Την Πέμπτη 18 Μαΐου 2023 η δεκάδα των σχολείων της Γενικής εκπαίδευσης και η δεκάδα των σχολείων της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης θα διαγωνισθούν σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα και συγκεκριμένα στον Θόλο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για την κατάκτηση της 1ης θέσης. Οι 20 ομάδες που προκρίθηκαν στον μεγάλο τελικό θα παρουσιάσουν σε περίπτερα και στην επίσημη σκηνή τις καινοτόμες «επιχειρήσεις» τους και θα διεκδικήσουν το κορυφαίο βραβείο «Οδυσσέας Κυριακόπουλος» που αποτελεί και το εισιτήριο για τον σπουδαίο Πανευρωπαϊκό Τελικό Διαγωνισμό του JA Europe GEN-E 2023, που φέτος θα διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη.

Η MyWelfare είναι μία κοινωνική επιχείρηση η οποία παρέχει δωρεάν στήριξη εφήβων και νέων σε ζητήματα διατροφής, άσκησης και υγιεινού τρόπου ζωής. Στην πλήρως λειτουργική πλατφόρμα της MyWelfare ο ενδιαφερόμενος μπορεί να βρει αξιόπιστες και έγκυρες πληροφορίες για τα ζητήματα που τον απασχολούν όπως άρθρα, βίντεο, συνταγές μαγειρικής αλλά και αληθινές μαρτυρίες. Επίσης μπορεί να κλείσει ραντεβού για δωρεάν on-line συνεδρίες επιλέγοντας ειδικό από μία λίστα εξειδικευμένων επιστημόνων και επαγγελματιών. Το αντίτιμο των συνεδριών καλύπτεται εξ ολοκλήρου από χορηγίες που συγκεντρώνει η MyWelfare στο πλαίσιο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης των επιχειρήσεων. Βασική αποστολή της είναι η προώθηση του 3ου στόχου Βιώσιμης Ανάπτυξης για την προώθηση της καλής υγείας και ευημερίας αλλά και η ενδυνάμωση της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης των επιχειρήσεων στον τομέα της σωματικής και ψυχικής υγείας. Η εικονική επιχείρηση έχει δημιουργήσει ένα ευρύ δίκτυο συνεργασίας με διατροφολόγους, διαιτολόγους, γιατρούς, ψυχολόγους , γυμναστές και συμβούλους προσωπικής βελτίωσης για την πραγματοποίηση συνεδριών.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πλατφόρμα της εικονικής επιχείρησης: https://mywelfare.weebly.com/

Μπορείτε επίσης να απολαύσετε το promo video της επιχείρησης στο κανάλι μας στο YouTube : https://youtu.be/4Zcgc1FAD3M

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν μαθητές της Α’ και Β’ Λυκείου και υλοποιείται από τον σύμβουλο Εκπαίδευσης Οικονομίας Βουζαξάκη Γιώργο και την εκπαιδευτικό του σχολείου Ρασιδάκη Πηνελόπη. Μέντορας της επιχείρησής είναι ο κ. Βασσάκης Κωνσταντίνος, συνιδρυτής του Bizrupt και διευθυντής του Foundit και Inspirational mentor ο κ. Ανδρέας Σιάμισιης, διευθύνων σύμβουλος της HELLENiQ ENERGY. Σημαντική, τέλος, υπήρξε η στήριξη στην προσπάθεια και από τον Δήμο Χερσονήσου.

<iframe width="100%" height="650" src="https://www.youtube.com/watch?v=4Zcgc1FAD3M" title="MyWelfare - JA Greece - 2022-2023" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" allowfullscreen></iframe>

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News