Ηράκλειο: Δεν άλλαξε η κατηγορία, αλλά μειώθηκε η ποινή για το θανάσιμο τραυματισμό του πρώην συζύγου της (vid)

Ηράκλειο
Ηράκλειο: Δεν άλλαξε η κατηγορία, αλλά μειώθηκε η ποινή για το θανάσιμο τραυματισμό του πρώην συζύγου της (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κατηγορία για την οποία κρίθηκε ένοχη, αυτή της «ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο», για «οπλοφορία» και για «οπλοχρησία» δεν διαφοροποιήθηκε από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, αλλαγή όμως υπήρξε στην ποινή που από 15 έτη και τέσσερις μήνες, πήγε στα 12 έτη και τέσσερις μήνες

Την ίδια ποινή με το πρωτοβάθμιο δικαστήριο επέβαλε σήμερα το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης στην 34χρονη γυναίκα η οποία τον Οκτώβριο του 2019 έξω από το κέντρο αστέγων στην περιοχή της Νέας Αλικαρνασού, είχε τραυματίσει θανάσιμα με μαχαίρι τον πρώην σύντροφό της και πατέρα των ανήλικων παιδιών της.

Η κατηγορία για την οποία κρίθηκε ένοχη, αυτή της «ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο», για «οπλοφορία» και για «οπλοχρησία» δεν διαφοροποιήθηκε από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, αλλαγή όμως υπήρξε στην ποινή που από 15 έτη και τέσσερις μήνες, πήγε στα 12 έτη και τέσσερις μήνες.

Η 34χρονη ενώπιων του δικαστηρίου υποστήριξε ότι με το 59χρονο θύμα το μοιραίο βράδυ είχαν συνάντηση έξω από το Κέντρο Αστέγων , καθώς σε ένα παράπηγμα πλησίον του ζούσε η ίδια με το νέο της σύντροφο. Ο 59χρονος όπως ισχυρίστηκε έβρισκε συνεχώς αφορμές για να μην της επιστρέψει ένα αυτοκίνητο ιδιοκτησίας της, το οποίο η ίδια του ζητούσε για να μπορέσει μέσα σε αυτό να διαμείνει. Αφού μετά από την άφιξή του θύματος στο σημείο με αφορμή το αυτοκίνητο προκλήθηκε έντασή μεταξύ τους, η ίδια με μαχαίρι που είχε πάνω της του τρύπησε το ένα από τα λάστιχα του αυτοκινήτου του.

Ο καυγάς που όπως ισχυρίζεται ακολούθησε, κατέληξε στον θανάσιμο τραυματισμό του θύματος αφού η ίδια παρά το γεγονός ότι δεν το αντιλήφθηκε όπως λέει, τον χτύπησε με το μαχαίρι.

Αναβολή για το φονικό στις Μοίρες

Ενώπιων του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ανατολικής Κρήτης ήταν σήμερα να εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό και η υπόθεση δολοφονίας του 79χρονου στις Μοίρες από έναν 54χρονο τον Ιανουάριο του 2020.

Το θύμα ήταν ιδιοκτήτης διαμερίσματος στο οποίο διέμενε ως ενοικιάστρια, η πρώην σύζυγός του και η μοιραία κατάληξη είχε προκληθεί όταν ο κατηγορούμενος πήγε στο σπίτι του ιδιοκτήτη και μετά από μια σύντομη συζήτηση μεταξύ τους , μπροστά στα μάτια της συζύγου του θύματος που επίσης τραυματίστηκε αλλά και παρουσία του εγγονού τους, ο 54χρονος τον πυροβόλησε και τον σκότωσε.

Στο δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου κατά την είσοδο και την αποχώρηση του κατηγορουμένου καταγράφηκαν σκηνές έντασης , με τον 54χρονο να φυγαδεύεται από αστυνομικούς .

Ο κατηγορούμενος από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο το 2021 είχε καταδικαστεί σε ποινή ισόβιας κάθειρξης συν κάθειρξη 33 ετών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News