Αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης»: Αγώνας δρόμου για μια θέση πάρκινγκ - «Βροχή» τα πρόστιμα για την παράνομη στάθμευση (vid)

Κρήτη
Αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης»: Αγώνας δρόμου για μια θέση πάρκινγκ - «Βροχή» τα πρόστιμα για την παράνομη στάθμευση (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από νωρίς ξεκίνησε ο Γολγοθάς της στάθμευσης - Διανύουν μεγάλες αποστάσεις για να φτάσουν στα αυτοκίνητά τους

Απηυδισμένοι είναι ουκ ολίγοι συμπολίτες μας, οι οποίοι εργάζονται στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, εξαιτίας του μείζονος προβλήματος της έλλειψης χώρων στάθμευσης… Όπως καταγγέλλει εργαζόμενη μιλώντας στην “ΚΡΗΤΗ TV” και το neakriti.gr, οι εργαζόμενοι αδυνατούν να εξασφαλίσουν μία θέση στο δημοτικό πάρκινγκ της περιοχής, την ίδια ώρα που βρίσκονται αντιμέτωποι με κλήσεις (αλλά και με αφαίρεση πινακίδων) για παράνομη στάθμευση πέριξ του αερολιμένα.

Μάλιστα, όπως υποστηρίζεται, για πρώτη φορά στα χρονικά οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα με τη στάθμευση από τις αρχές Απριλίου, με αποτέλεσμα αρκετοί να σταθμεύουν τα οχήματά τους αρκετά μακριά, διανύοντας μεγάλες αποστάσεις με τα πόδια και στο σκοτάδι και με τον κίνδυνο τραυματισμού από αδέσποτα σκυλιά...

Όπως ανέφερε με νόημα μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της “ΚΡΗΤΗ TV” εργαζόμενη στο αεροδρόμιο, ξεκίνησε να δουλεύει «φέτος από τις 7 Απριλίου και ερχόμενη εδώ πέρα για να μπω στο δημοτικό πάρκινγκ (όπως κάθε χρόνο) μου είπαν ότι οι θέσεις έχουν συμπληρωθεί κι ότι δεν πρόκειται να βάλουν άλλο κόσμο μέσα στο πάρκινγκ».

Η ίδια κοπέλα επισημαίνει ότι «εννοείται ότι πρέπει να γίνει κάτι… Δηλαδή αυτή τη στιγμή ερχόμαστε να δουλέψουμε και δεν έχουμε πού να αφήσουμε το αυτοκίνητό μας! Μας αναγκάζουνε να παρανομούμε και να το αφήνουμε (σ.σ. το αυτοκίνητο) έξω στο δρόμο. Γιατί; Για να μας πάρουν τις πινακίδες και να μας κόψουνε κλήσεις. Δηλαδή θεωρώ ότι όλα είναι στον βωμό του χρήματος».

Σύμφωνα με την εν λόγω εργαζόμενη, η ίδια και άλλοι συνάδελφοί της «παρκάρουμε απέναντι από τη ΣΕΑΠ που δεν έχει ούτε φωτισμό, ούτε τίποτα… Πρέπει να περπατάμε δέκα λεπτά για να πάμε με τα πόδια, ενώ σχολάμε 1 και 2 η ώρα τη νύχτα ή κάποιοι έρχονται ξημερώματα και πρέπει να πάνε εκεί στο μαύρο σκοτάδι. Είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει... Πιστεύω ότι ένα μεγάλο ποσοστό έχει καλυφθεί από συμφωνίες που έχουν γίνει με τουριστικά γραφεία και απλά δεν τις διαθέτουν για υπαλλήλους του αεροδρομίου».

Πάντως, με δηλώσεις στην “ΚΡΗΤΗ TV” και το neakriti.gr, η πρόεδρος της ΔΕΠΑΝΑΛ Στέλλα Αρχοντάκη επεσήμανε ότι εκτός από τις 500 κάρτες που δόθηκαν σε εργαζόμενους του αεροδρομίου δεν μπορούν να δοθούν περισσότερες κάρτες.

«Το πρόβλημα με το πάρκινγκ είναι ότι δεν έχει άπειρες θέσεις, ούτε μπορούμε να μεγαλώσουμε τον χώρο της βραχυχρόνιας μίσθωσης. Έχουμε δώσει ήδη 500 κάρτες, έχουμε εξαντλήσει όλα τα περιθώρια που είχαμε», ξεκαθάρισε η κ. Αρχοντάκη, η οποία συμπλήρωσε ότι «η προσωπική μου άποψη είναι ότι θα πρέπει να διεκδικήσουν θέσεις από το ελληνικό Δημόσιο που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο και δίπλα από το αεροδρόμιο έχει 300 στρέμματα περίπου». «Δυστυχώς, δεν μπορούμε να δώσουμε άλλες θέσεις, όταν είναι καλυμμένες οι 500 από τις 750 θέσεις. Δεν είναι βιώσιμο το πάρκινγκ. Κάναμε έναν κανονισμό με τα “rent a car”, δεν έχουμε περισσότερες θέσεις», ανέφερε, κλείνοντας η πρόεδρος της ΔΕΠΑΝΑΛ.

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στο πρώην Ικάριο Γήπεδο, το οποίο διαμορφώνεται για τις ανάγκες προσωρινής στάθμευσης των τουριστικών λεωφορείων αλλά και των εργαζομένων του αεροδρομίου. Μιλώντας στην “ΚΡΗΤΗ TV”, ο πρόεδρος Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης Στράτος Μαγκουσάκης έκανε λόγο για σημαντική εξέλιξη, η οποία, ωστόσο, αντιμετωπίζει το υφιστάμενο πρόβλημα κατά το ήμισυ. Ειδικότερα, σύμφωνα με τον κ. Μαγκουσάκη, «αυτό, όπως αντιλαμβάνεστε, λύνει το 50% του προβλήματος. Φανταστείτε ότι τα λεωφορεία μπορεί να παρκάρουν σαν αναμονή στο παλιό Ικάριο Γήπεδο, μπορεί τα 100 να περιμένουν εκεί, αλλά μπορεί να χρειαστούν την ίδια ώρα να μπουν εκεί 60 τουριστικά λεωφορεία. Ο χώρος αυτός είναι απαρχαιωμένος, οπότε μπορείτε να καταλάβετε ότι τις εικόνες, που είδαμε πέρυσι επί της Σενετάκη και της Ικάρου να είναι φρακαρισμένες από τουριστικά λεωφορεία, ίσως να τις ξαναδούμε».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News