Χρήστος Στρατάκης: «Στα όριά του το "N. Kαζαντζάκης" - Αν δεν είχε ολιγωρήσει η Ν.Δ., θα είχαμε από το 2009 νέο αεροδρόμιο»

Κρήτη
Χρήστος Στρατάκης: «Στα όριά του το "N. Kαζαντζάκης" - Αν δεν είχε ολιγωρήσει η Ν.Δ., θα είχαμε από το 2009 νέο αεροδρόμιο»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Άμεση προτεραιότητα είναι η ολοκλήρωση του νέου διεθνούς αεροδρομίου στο Καστέλι, ένα έργο για το οποίο έβαλε τις βάσεις το ΠΑΣΟΚ πριν από σχεδόν 20 χρόνια», δήλωσε ο κ. Στρατάκης

Στο αεροδρόμιο "Ν. Καζαντζάκης" περιόδευσε την Τρίτη ο υποψήφιος βουλευτής Ηρακλείου με το ΠΑΣΟΚ Χρήστος Στρατάκης, όπου είχε συνάντηση με τον αερολιμενάρχη κ. Πλιάκα καθώς και στελέχη της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας αλλά και εργαζόμενους στο αεροδρόμιο.

Σε σχετική ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο κ. Στρατάκης αναφέρει ότι «το νυν αεροδρόμιο Ηρακλείου είναι ένα παλιό αεροδρόμιο, που έχει φτάσει στα όριά του για τα μεγέθη της κίνησης και των επιβατών που εξυπηρετεί εδώ και αρκετά χρόνια.

Άμεση προτεραιότητα, η ολοκλήρωση του νέου διεθνούς αεροδρομίου στο Καστέλι, ένα έργο για το οποίο έβαλε τις βάσεις το ΠΑΣΟΚ πριν από σχεδόν 20 χρόνια, καθώς διέβλεπε την ανάγκη για ένα σύγχρονο αεροδρόμιο που θα εξυπηρετεί τις τουριστικές ανάγκες της Κρήτης για τις επόμενες δεκαετίες.

Μάλιστα, αν δεν είχε μεσολαβήσει η ολιγωρία της κυβέρνησης Καραμανλή, τώρα θα είχαμε ένα νέο διεθνές αεροδρόμιο ήδη από το 2009.

Παρά τα λάθη και τις παραλείψεις, οι επόμενες κυβερνήσεις δρομολόγησαν το έργο που τώρα είναι σε φάση κατασκευής.

Μέχρι την ολοκλήρωσή του όμως, θα πρέπει να δούμε πως τα εκατομμύρια των εισπράξεων από το νυν αεροδρόμιο Ηρακλείου δεν μπορούν, τουλάχιστον μέρος αυτών, να αξιοποιηθούν τοπικά, από την τοπική διοίκηση του αερολιμένα, με αποτέλεσμα να δημιουργείται τεράστια γραφειοκρατία και καθυστερήσεις σε αυτονόητες δαπάνες, συντηρήσεις κλπ.

Σε κάθε περίπτωση αξίζουν συγχαρητήρια στο προσωπικό του αεροδρομίου που τόσα χρόνια δίνει τον καλύτερό του εαυτό, για να έχουμε ομαλές τουριστικές περιόδους στην Κρήτη».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News