Ηράκλειο: Στο σκαμνί σήμερα η 34χρονη που είχε μαχαιρώσει θανάσιμα τον πρώην σύντροφό της

Κρήτη
Ηράκλειο: Στο σκαμνί σήμερα η 34χρονη που είχε μαχαιρώσει θανάσιμα τον πρώην σύντροφό της

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο τής αναγνώρισε την τοξικομανία και τελικά την έκρινε ένοχη με μειωμένο καταλογισμό και της επέβαλε τελικά συνολική ποινή κάθειρξης 15 ετών και 4 μηνών

Στο εδώλιο του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου αναμένεται να καθίσει σήμερα Τετάρτη 26 Απριλίου, μια 34χρονη Κρητικιά, η οποία τον Οκτώβριο του 2019 είχε μαχαιρώσει θανάσιμα τον 59χρονο πρώην σύντροφό της, με τον οποίο είχαν αποκτήσει τέσσερα παιδιά.

Η 34χρονη είχε καταδικαστεί από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο σε συνολική ποινή κάθειρξης 15 ετών και 4 μηνών. Η εκδίκαση της υπόθεσης για τον θάνατο του άτυχου 59χρονου - σε δεύτερο βαθμό - έχει προσδιοριστεί να διεξαχθεί σήμερα Τετάρτη από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης (Ηράκλειο).

Το τραγικό περιστατικό είχε λάβει χώρα, βραδινές ώρες, σε κοντινή απόσταση από το Κέντρο Αστέγων, στη λεωφόρο Ικάρου, στη Νέα Αλικαρνασσό. Ελάχιστα λεπτά αργότερα, στο σημείο του εγκλήματος έσπευσε αστυνομική δύναμη, καθώς και κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ. Οι διασώστες του ΕΚΑΒ παρείχαν τις πρώτες βοήθειες στον 59χρονο, ο οποίος ήταν βαρύτατα τραυματισμένος.

Με το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ο 59χρονος διακομίστηκε τάχιστα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Ο τραυματίας εισήχθη άμεσα στο χειρουργείο, με τους γιατρούς να καταβάλουν τιτάνιες προσπάθειες να τον σώσουν. Δυστυχώς, όμως, ο 59χρονος δεν έμελλε να τα καταφέρει και άφησε την τελευταία του πνοή μέσα στην αίθουσα του χειρουργείου.

Αφού συνελήφθη, η 34χρονη υποστήριξε κατά την απολογία της ότι μαχαίρωσε τον 59χρονο ευρισκόμενη σε άμυνα, καθώς ο ίδιος φέρεται να της επιτέθηκε. Ωστόσο, δεν έπεισε τις δικαστικές Αρχές, που αποφάσισαν τον Οκτώβριο του 2019, την προφυλάκισή της.

Η υπόθεση εκδικάστηκε πριν από λίγα χρόνια στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου. Η 34χρονη κρίθηκε ένοχη για την πράξη της «ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο», για «οπλοφορία» και για «οπλοχρησία». Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο τής αναγνώρισε την τοξικομανία και τελικά την έκρινε ένοχη με μειωμένο καταλογισμό. Το δικαστήριο τής επέβαλε τελικά συνολική ποινή κάθειρξης 15 ετών και 4 μηνών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News