ΕΛΜΕ Ηρακλείου: Απετράπη προγραμματισμένη αξιολόγηση νεοδιόριστης εκπαιδευτικού

Ηράκλειο
ΕΛΜΕ Ηρακλείου: Απετράπη προγραμματισμένη αξιολόγηση νεοδιόριστης εκπαιδευτικού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η αξιολογήτρια υποχώρησε, ανακοινώνοντας στην υποψήφια αξιολογούμενη ότι δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί η αξιολόγησή της», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ

Στην αποτροπή μιας προγραμματισμένης αξιολόγησης προχώρησαν χθες η ΕΛΜΕ Ηρακλείου και ο Σύλλογος Εργαζομένων του Ειδικού Γυμνασίου Ηρακλείου σε απόλυτο συντονισμό και με αγωνιστική στάση, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την ανακοίνωση, «σήμερα (σ.σ. χθες) Δευτέρα 24/4 αποτράπηκε προγραμματισμένη αξιολόγηση μιας συναδέλφου στο Ειδικό Γυμνάσιο, αποτροπή που στηρίχτηκε στον αποτελεσματικό συντονισμό του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, της Επιτροπής Αγώνα και του συλλόγου εργαζομένων του Ειδικού Γυμνασίου.

Ειδικότερα, το ΔΣ της ΕΛΜΕ ενημερώθηκε εγκαίρως για την προγραμματισμένη αξιολόγηση από τον σύλλογο του σχολείου, γεγονός που δείχνει τη δεοντολογική και δημοκρατική λειτουργία του συλλόγου.

Παράλληλα, όλα τα υπόλοιπα μέλη του συλλόγου ενημέρωσαν την ΕΛΜΕ ότι θα τηρήσουν τις αποφάσεις της ΟΛΜΕ και της ΕΛΜΕ για την πραγματοποίηση στάσεων εργασίας, την ώρα της άφιξης της αξιολογήτριας στο σχολείο. Ο σύλλογος εκπαιδευτικών, το ΕΕΠ και το ΕΒΠ του Ειδικού Γυμνασίου- υποδειγματικά ενωμένος- αντιστάθηκε απέναντι στο αντιδραστικό μέτρο που ακυρώνει το αναφαίρετο δικαίωμα των νεοδιόριστων συναδέλφων στη μονιμοποίηση, κατηγοριοποιεί τα σχολεία και καταργεί τη σταθερή εργασία και τα δημοκρατικά δικαιώματα μας

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, βρέθηκαν έξω από το Ειδικό Γυμνάσιο Ηρακλείου μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ, αλλά και μέλη της Επιτροπής Αγώνα που- μαζί με το σύλλογο του σχολείου- συγκρότησαν ένα ισχυρό μέτωπο αντίστασης και περιφρούρησης των θεμελιωδών κατακτήσεών μας.

Μπροστά σε αυτό το συλλογικό τείχος της ενιαίας αγωνιστικής στάσης, η αξιολογήτρια υποχώρησε, ανακοινώνοντας στην υποψήφια αξιολογούμενη ότι δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί η αξιολόγησή της.

Η υποχώρηση της αξιολογήτριας, αλλά και η εκ των υστέρων συμπόρευση της αξιολογούμενης με όλο το αγωνιστικό πνεύμα του συλλόγου της, αλλά και της ΕΛΜΕ επιβεβαιώνουν στην πράξη τη βασική προϋπόθεση για την επιτυχία του δίκαιου αγώνα μας που είναι η ενωτική δράση μας και η συλλογική πάλη μας.

Νικηφόρα αποτελέσματα έχει η βάση του κλάδου όταν αγωνίζεται ενωμένη.

Η ενωτική και αποφασιστική στάση του συλλόγου εργαζομένων του Ειδικού Γυμνάσιου αποτελεί πρότυπο αντίστασης για όλα τα σχολεία.

• Χαιρετίζουμε την αγωνιστική στάση του συλλόγου εργαζομένων του ειδικού γυμνασίου ηρακλείου.

• Καλούμε και τους άλλους συλλόγους διδασκόντων του νομού μας, αλλά και πανελλαδικά να ακολουθήσουν το παράδειγμα του συλλόγου εργαζομένων του ειδικού γυμνάσιου και -μαζί με τα σωματεία τους- να βάλουν οριστικό φραγμό στο αντιδραστικό μέτρο του επιθεωρητισμού και γενικά της αξιολόγησης.

Οι ενωτικοί λαϊκοί αγώνες μπορούν να νικήσουν», καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Ηρακλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News