Μαμουλάκης: «Μη νόμιμος ο περιορισμός της Κοινωνιολογίας στα σχολεία βάσει απόφασης του ΣτΕ» (vid)

Κρήτη
Μαμουλάκης: «Μη νόμιμος ο περιορισμός της Κοινωνιολογίας στα σχολεία βάσει απόφασης του ΣτΕ» (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε μη νόμιμη τη μείωση της διδασκαλίας των μαθημάτων Πολιτικής Παιδείας και Σύγχρονου Κόσμου-Πολίτης & Δημοκρατία

Τη συμμόρφωση του υπουργείου στην απόφαση του ΣτΕ για τα μαθήματα Πολιτικής Παιδείας και Σύγχρονου Κόσμου - Πολίτης & Δημοκρατία και την επαναφορά της διδασκαλίας των μαθημάτων Κοινωνιολογίας, Βασικών Αρχών Κοινωνικών Επιστημών και Ευρωπαϊκού Πολιτισμού ζητάει ο Χάρης Μαμουλάκης με παρέμβασή του στη Βουλή.

Ο αν. τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία και εκ νέου υποψήφιος βουλευτής Ηρακλείου μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR, με αφορμή την πρόσφατη κοινοβουλευτική παρέμβασή του, με την οποία ζητάει τη συμμόρφωση του υπουργείου Παιδείας στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που κρίνει μη νόμιμη τη μείωση της διδασκαλίας των μαθημάτων Πολιτικής Παιδείας και Σύγχρονου Κόσμου - Πολίτης & Δημοκρατία.

Σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ, κρίθηκε μη νόμιμη η κανονιστική απόφαση κατά το μέρος που μειώνει ουσιωδώς τη διδασκαλία μαθημάτων Πολιτικής Παιδείας και Σύγχρονου Κόσμου - Πολίτης και Δημοκρατία, παραγνωρίζοντας τα επιστημονικά και παιδαγωγικά κριτήρια άσκησης της σχετικής κανονιστικής αρμοδιότητας της Διοίκησης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Χάρης Μαμουλάκης με την ερώτησή του προς την υπουργό Παιδείας, (δείτε εδώ) ζητούσε την άμεση συμμόρφωση με την παραπάνω απόφαση, καθώς και την επαναφορά της διδασκαλίας των μαθημάτων Κοινωνιολογίας, Βασικών Αρχών Κοινωνικών Επιστημών και Ευρωπαϊκού Πολιτισμού, τονίζοντας ότι «η επαφή με τις κοινωνικές επιστήμες αποτελεί έναν διάλογο με τον πραγματικό κόσμο. Βασικό προαπαιτούμενο για την κατανόηση του μετασχηματισμού της κοινωνίας, της αποδοχής της διαπολιτισμικότητας, της μοναδικότητας του ατόμου και της ισότητας. Ταυτόχρονα, προάγει την κριτική σκέψη, τη γνώση των βασικών δικαιωμάτων, των ελευθεριών και της λειτουργίας του κράτους».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News