Ηράκλειο: Δεκάδες πιστοί στον Άγιο Γεώργιο στις Βασιλιές (εικόνες)

Κρήτη
Ηράκλειο: Δεκάδες πιστοί στον Άγιο Γεώργιο στις Βασιλιές (εικόνες)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μικροί και μεγάλοι βρέθηκαν το πρωί της Κυριακής στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στις Βασιλιές

Με ευλάβεια τιμούν οι πιστοί και φέτος, την γιορτή του Αγίου Γεωργίου, 23 Απρίλιου. Μικροί και μεγάλοι βρέθηκαν το πρωί της Κυριακής στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στις Βασιλειές.

Πολλοί πιστοί μάλιστα έφεραν φαγητά και εδέσματα, για να γιορτάσουν στον προάυλιο χώρο του ναού.

Η ζωή του Αγίου Γεωργίου

Ο Άγιος Γεώργιος, γνωστός και ως Μεγαλομάρτυρας ή Τροπαιοφόρος, γεννήθηκε γύρω στα 275 μ.Χ., δηλαδή την εποχή του αυτοκράτορα Διοκλητιανού, στην περιοχή της Καππαδοκίας.

Προερχόταν από πλούσια και εύπορη οικογένεια, ενώ και οι δυο γονείς του ήταν χριστιανοί. Μάλιστα, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, ο πατέρας του Αγίου μαρτύρησε για χάρη του Χριστού όταν ο Άγιος Γεώργιος ήταν μόλις δέκα ετών.

Μετά την ενηλικίωση του, ο Γεώργιος κατατάχτηκε στο ρωμαϊκό στρατό και ήταν υπόδειγμα στρατιώτη.

Ο βίος του ήταν πλούσιος σε θαυματουργές πράξεις. Η πιο διάσημη είναι εκείνη κατά την οποία ο Άγιος καβάλα πάνω σε ένα λευκό άλογο σκοτώνει έναν δράκο. Αυτή είναι και η πιο γνωστή εικόνα του Αγίου Γεωργίου στην εκκλησία μας.

Ο μύθος λέει ότι ο δράκος αυτός φρουρούσε μια πηγή στην περιοχή της Λιβύης, μην αφήνοντας τους ντόπιους να εφοδιαστούν με νερό.

Μάλιστα, οι κάτοικοι της περιοχής υποχρεώνονταν να θυσιάζουν τα παιδιά τους – ένα κάθε μέρα – για να εξευμενίσουν το θηρίο.

Μια μέρα ο Άγιος Γεώργιος που περνούσε από την περιοχή, σκότωσε με τη βοήθεια του Θεού τον δράκο ελευθερώνοντας τους κατοίκους από την περίεργη αυτή ομηρία.

Ο Γεώργιος είχε μαρτυρικό θάνατο, ο οποίος οδήγησε στην αγιοποίηση του. Μετά από πολλά βασανιστήρια από τον αυτοκράτορα Διοκλητιανό, καταδικάστηκε σε θάνατο δι’ αποκεφαλισμού λόγω της πίστης του στον Θεό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News