Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ: Στηρίζει τις κινητοποιήσεις εργαζομένων στα Μουσεία

Κρήτη
Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ: Στηρίζει τις κινητοποιήσεις εργαζομένων στα Μουσεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Εκφράζουμε τη στήριξη, αλληλεγγύη και συμπαράσταση στον αγώνα των εργαζομένων στα μουσεία και την αρχαιολογική υπηρεσία, μέσα από τα σωματεία τους, που αντιδρούν στη μετατροπή των μουσείων σε ΝΠΔΔ» αναφέρουν

Την στήριξή τους εκφράζει το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, στις κινητοποιήσεις  των εργαζομένων στα μουσεία και την αρχαιολογική υπηρεσία, με αφορμή τα εγκαίνια του Μουσείου Μεσσαράς.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Εκφράζουμε τη στήριξη, αλληλεγγύη και συμπαράσταση στον αγώνα των εργαζομένων στα μουσεία και την αρχαιολογική υπηρεσία, μέσα από τα σωματεία τους, που αντιδρούν στη μετατροπή των μουσείων σε ΝΠΔΔ.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσαράς φτιάχτηκε με την υπερπροσπάθεια των εργαζομένων, παρά τις τεράστιες καθυστερήσεις λόγω έλλειψης προσωπικού. Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση λοιπόν διοργανώνει φιέστες και εγκαίνια, δρομολογεί τη μετατροπή των 5 μεγαλύτερων μουσείων της χώρας, ανάμεσα σε αυτών και το Αρχαιολογικό μουσείο Ηρακλείου, σε ΝΠΔΔ.

Πρόκειται για άλλη μια προσπάθεια εμπορευματοποίησης του πολιτισμού, όπως γίνεται και στην υγεία, στην παιδεία, στην ενέργεια. Δηλώνουμε τη στήριξη του σωματείου εργαζομένων ΠΑΓΝΗ στο δίκαιο αγώνα και τη σημερινή κινητοποίηση των εργαζομένων στα μουσεία και την Αρχαιολογική υπηρεσία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News