Ηράκλειο: Στην Ομαδική Έκθεση Ψηφιδωτού ο Χάρης Μαμουλάκης

Κρήτη
Ηράκλειο: Στην Ομαδική Έκθεση Ψηφιδωτού ο Χάρης Μαμουλάκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Χάρης Μαμουλάκης είχε την ευκαιρία να μιλήσει και να συγχαρεί τους διοργανωτές από τον Σύλλογο ΨΗΦΙΔΩΝ Θέσις, καθώς και ψηφιδογράφους για την εξαίρετη δουλειά, που ταξιδεύει τους επισκέπτες στο χώρο και το χρόνο

Στα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης Ψηφιδωτού «Ιστορίες Ψηφιδογραφίας στο Χώρο και το Χρόνο» που πραγματοποιείται στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, παρευρέθηκε ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης.

Ο Χάρης Μαμουλάκης είχε την ευκαιρία να μιλήσει και να συγχαρεί τους διοργανωτές από τον Σύλλογο ΨΗΦΙΔΩΝ Θέσις, καθώς και ψηφιδογράφους για την εξαίρετη δουλειά, που ταξιδεύει τους επισκέπτες στο χώρο και το χρόνο και σε δήλωσή του ανέφερε: «Πρόκειται για μια έκθεση που αξίζει όλοι να επισκεφτούμε. Η φράση των εκθετών ψηφιδογράφων: «κάθε ψηφίδα έδωσε αφορμή για ένα σπουδαίο ταξίδι στο χώρο και το χρόνο, κάθε ψηφίδα έγραψε τη δική της ιστορία» ανταποκρίνεται απόλυτα σε αυτό που συναντάμε. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους όσοι συνέβαλλαν για αυτό το αποτέλεσμα.».

Η έκθεση περιλαμβάνει έργα εμπνευσμένα από τη Μινωική Κρήτη, από σπουδαίους Έλληνες και ξένους ζωγράφους, αντίγραφα αρχαϊκών και βυζαντινών ψηφιδωτών, αγιογραφίες, αλλά και πρωτότυπες ψηφιδωτές δημιουργίες, καθώς και διακοσμητικά - χρηστικά αντικείμενα, από τους ψηφιδογράφους: Αμοναχάκη - Σαρικαβάζη Γιασεμή, Ανδριανάκη Ειρήνη, Αντωνιδάκη - Γαρεφαλάκη Κλαίρη, Γαλάνη Τιτή, Γαρεφαλάκη Βίκυ, Γάσπαρης Παντελής, Γιαγκιόζη Κούλα, Καβαλιέρη Γεωργία, Καμπιτάκη Muller Gabriele, Κανάκη Έρη, Κοντάκης Νίκος, Λαγουδιανάκη Πόπη, Λαδουκάκη Χαρούλα, Λαμπάκη Ελένη, Μελισσουργάκη Bozniak Μανταλένα, Μουρτζή Βάντα, Μπαλαμούτσου - Μαυράκη Ηλέκτρα, Νάθενα Ρούλα, Νικολιδάκη Κατερίνα, Ντίνη Ευγενία, Παπαγιάννη Ντίνα, Παπαδάκης Νικήτας, Πουλινάκη Χρυσάνθη, Ρασιδάκη Σούλα, Σταυρακάκη Ειρήνη, Σπανάκη Σοφία, Σπυριδάκη Κατερίνα, Τσόκα Γιώτα.

Η έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό καθημερινά ως τις 27 Απριλίου 2023, με ωράριο λειτουργίας 10:00 – 14:00 και 17:30 – 21:00 (Δευτέρα έως Σάββατο) και 11:00 – 19:00 (Κυριακή) με ελεύθερη είσοδο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News