Ηράκλειο

Μεσαρά: Διαμαρτυρία στη Μενδώνη στο περιθώριο των εγκαινίων του μουσείου - «Ο πολιτισμός δεν ξεπουλιέται!»

Αρχαιολόγοι, αρχαιοφύλακες και υπάλληλοι του ΥΠΠΟ έδωσαν το «παρών» στην κινητοποίηση

Εν μέσω κινητοποίησης πραγματοποιούνται τα εγκαίνια του Αρχαιολογικού Μουσείου Μεσαράς στον Αμπελούζο, σήμερα το πρωί του Σαββάτου. Όπως φαίνεται και στις σχετικές φωτογραφίες του neakriti.gr, αρχαιολόγοι, αρχαιοφύλακες και υπάλληλοι του ΥΠΠΟ έδωσαν το «παρών» στην κινητοποίηση, η οποία έχει ως σημείο αναφοράς την πρόσφατη μετατροπή 5 μουσείων της χώρας, ανάμεσά τους το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, σε νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου.

Τα εγκαίνια, παρουσία της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη και των τοπικών φορέων, αποτελούν και τα επίσημα αποκαλυπτήρια για το νέο μουσείο, ενώ το κοινό θα μπορεί να περιηγηθεί στη μόνιμη έκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Μεσαράς “Εν μέσω των Ορέων. Η ανθρώπινη παρουσία στην πεδιάδα της Μεσαράς από τους προϊστορικούς ως τους χριστιανικούς χρόνους”.

Δρομολόγια για τη μεταφορά του κόσμου στα εγκαίνια

Στο πλαίσιο της τελετής εγκαινίων του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Μεσαράς, που θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι, οι επισκέπτες, κατόπιν ενεργειών του Δήμου Γόρτυνας, θα έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν με λεωφορείο που θα πραγματοποιεί δρομολόγια από το πάρκινγκ του αρχαιολογικού χώρου της Γόρτυνας ως την είσοδο του μουσείου.

Όπως γνωστοποιεί ο Δήμος Γόρτυνας: «Τα δρομολόγια προς το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσαράς θα ξεκινήσουν στις 11:00 (τελευταίο δρομολόγιο στις 11:50). Μετά την ολοκλήρωση της τελετής, το λεωφορείο θα μεταφέρει, για μία ώρα, τους επισκέπτες από την είσοδο του μουσείου ως το πάρκινγκ του αρχαιολογικού χώρου της Γόρτυνας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια