Δημήτρης Βρύσαλης: «Τιμούμε όλους που έδωσαν τα καλύτερα χρόνια τους στον ανήμπορο συνάνθρωπό μας»

Κρήτη
Δημήτρης Βρύσαλης: «Τιμούμε όλους που έδωσαν τα καλύτερα χρόνια τους στον ανήμπορο συνάνθρωπό μας»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Τιμούμε και όλους τους συναδέλφους υγειονομικούς που έχουν φύγει από την ζωή. Τους 15 συναδέλφους που έχασαν την ζωή τους προτού προλάβουν να συνταξιοδοτηθούν. Τιμούμε όλους που έδωσαν τα καλύτερα χρόνια τους στον ανήμπορο συνάνθρωπό μας»

Η σημερινή εκδήλωση είχε ένα ξεχωριστό περιεχόμενο από τις προηγούμενες βραβεύσεις, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ, κατά την διάρκεια της βράβευσης παιδιών που εισήχθησαν στα ΑΕΙ και σε συνταξιούχους εργαζόμενους.

Ειδικότερα, ο κ. Βρύσαλης είπε:

«Συγχαίρουμε όλες τις νέες και τους νέους που έδωσαν τη σκληρή μάχη των Πανελλαδικών Εξετάσεων για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Συγχαίρουμε όλους τους συνάδελφους εργαζόμενους που κατάφεραν με προσωπικές και οικογενειακές θυσίες να αποφοιτήσουν από την ανώτατη εκπαίδευση με σκοπό την εργασιακή τους εξέλιξη. Συγχαίρουμε και όσους συναδέλφους κατάφεραν να συνταξιοδοτηθούν ξεπερνώντας μια σειρά αντιασφαλιστικούς  νόμους, τιμώντας την πολύχρονη συμμετοχή τους στο σωματείο μας.

Τιμούμε και όλους τους συναδέλφους υγειονομικούς που έχουν φύγει από την ζωή. Τους 15 συναδέλφους που έχασαν την ζωή τους προτού προλάβουν να συνταξιοδοτηθούν. Τιμούμε όλους που έδωσαν τα καλύτερα χρόνια τους στον ανήμπορο συνάνθρωπό μας. Στα πρόσωπα τους τιμάται η κάθε μια και ο καθένας από εμάς που χρόνια τώρα και κάτω από αντίξοες πολλές φορές συνθήκες δίνουμε τη μάχη με την ασθένεια, τις διαχρονικές ελλείψεις σε προσωπικό, σε μέσα κ.α. Μια μάχη που πολλές φορές μπορεί να είναι άνιση αλλά πρέπει να δοθεί. Ειδικά τα τελευταία τρία χρόνια με την έναρξη της πανδημίας. Όλοι οι συνάδελφοι, ο καθένας από το δικό του μετερίζι έδωσαν τη μάχη απέναντι στην πανδημία που ανέδειξε την αναγκαιότητα ενός αποκλειστικά δημόσιου δωρεάν για όλους συστήματος υγείας χωρίς πληρωμές. Μια μάχη που είχε απώλειες τόσο των πολιτών, όσο και των ίδιων των υγειονομικών. Δυστυχώς όμως εδώ θα πρέπει να το επαναλάβουμε άλλη μια φορά: Η επίσημη πολιτεία δεν αναγνώρισε την προσφορά. Έμεινε μόνο στα χειροκροτήματα 

Ο αγώνας των μαχόμενων υγειονομικών γεννάει την ελπίδα μέσα από τη νέα γενιά, τα παιδιά μας, τα παιδιά όλου του κόσμου. Συγχαίρουμε ιδιαίτερα τα δικά μας παιδιά, τα παιδιά των συναδέλφων μας και ευχόμαστε καλή δύναμη και κουράγιο στις οικογένειες τους που χρόνια τώρα έβαλαν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να στηρίξουν τα παιδιά τους σ’ αυτή τη δύσκολη δοκιμασία και που σίγουρα θα συνεχίσουν να το κάνουν για τη μόρφωση και τη ζωή τους.

Δεν θέλουμε να ξεχωρίσουμε τα παιδιά μας και σε καμιά περίπτωση δεν κρίνουμε την αξία τους από την επιτυχή ή όχι έκβαση των  πανελλαδικών εξετάσεων. Ίσα ίσα θέλουμε να πούμε σε όλους και μέσα απ’ αυτήν την εκδήλωση ότι για εμάς η επιτυχία κάθε ανθρώπου είναι συνάρτηση πάνω απ’ όλα της αξίας του, της αξίας του όμως ως κοινωνικό ον, της συνεισφοράς του στο κοινωνικό σύνολο.

Κι από αυτή την πλευρά θεωρούμε ότι έχει τεράστια σημασία να συνεχίσετε τον αγώνα σας με το ίδιο πάθος που δώσατε τις Πανελλαδικές Εξετάσεις και στη συνέχεια, στην καθημερινή  ζωή για σπουδές, για ζωή και δουλειά με δικαιώματα.

Οι εξελίξεις των τελευταίων χρόνων με την οικονομική κρίση έφεραν στη πρώτη γραμμή πιο έντονα ζητήματα, που συνδέονται με την ανάγκη αναβάθμισης της δημόσιας παιδείας, της ουσιαστικής λειτουργίας της ως δημόσια και δωρεάν, την ανάγκη για πρόσθετη διδακτική στήριξη, για ενισχυτική διδασκαλία σε όλους τους μαθητές.

Σε αυτά τα ζητήματα, σε αυτούς τους προβληματισμούς πιστεύουμε ότι η μόνη απάντηση που μπορεί να δοθεί είναι μέσα από τον συλλογικό διεκδικητικό αγώνα εργαζομένων, φοιτητών, νεολαίας, συνταξιούχων, ανέργων, ανθρώπων του μόχθου της πόλης και του χωριού.

Η ιστορία έχει δείξει ότι όσα βήματα γίνανε μπροστά, γίνανε με την συλλογική αγωνιστική δράση. Και η ιστορία έχει να καταδείξει λαμπρές σελίδες με την προσφορά επιστημόνων, διανοούμενων, καλλιτεχνών που κατέθεσαν την γνώση τους, την επιστημονικότητά τους, τη δημιουργικότητά τους, την ερευνητική τους προσπάθεια, όχι ξεκομμένα μόνο στον τομέα της τέχνης και της επιστήμης, αλλά κυρίως ενταγμένα στον εξανθρωπισμό της κοινωνίας.

Να δυναμώσουμε τον αγώνα μας μαζί με τα παιδιά μας για σπουδές χωρίς εμπόδια, με σύγχρονες υποδομές και εξοπλισμό, με φοιτητική μέριμνα, με ουσιαστική στήριξη και μέτρα στους φοιτητές που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες. Για να σταματήσει η πληρωμή σε μεταπτυχιακά και πιστοποιήσεις, για να έχουν δουλειά σύμφωνα με τις σπουδές τους, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Να μάθουν οι συνταξιούχοι στους νεότερους, στη νέα βάρδια των εργαζομένων ότι όποιο δικαίωμα υπάρχει στους χώρους δουλειάς δεν χαρίστηκε από καμία κυβέρνηση αλλά με τους αγώνες. Αυτό μας δίδαξαν πολλοί μαχόμενοι υγειονομικοί όπως ο ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ, ο ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ. Αυτό δίδαξαν  οι μαχόμενοι υγειονομικοί.

Να αγαπήσετε τη σχολή σας, να κερδίσετε τη γνώση, να συμβάλετε μέσα από τη επιστήμη σας στην προκοπή του τόπου μας, στη δημιουργία μιας καλύτερης κοινωνίας όπου κάθε νέος-νέα θα εργάζεται στο αντικείμενο του, θα προσφέρει τις γνώσεις του για το καλό του λαού.

Ο αγώνας για την κατάκτηση της γνώσης γίνεται πιο όμορφος όταν συνδυάζεται με τον καθημερινό αγώνα για τη μόρφωση και τους όρους σπουδών και δουλειάς που μας αξίζουν.

Συγχαρητήρια και καλή σταδιοδρομία».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News