Αρκαλοχώρι: Η αδιαφορία συμπληρώνει 19 μήνες - «Η πολιτεία μας ξέχασε» (vid)

Κρήτη
Αρκαλοχώρι: Η αδιαφορία συμπληρώνει 19 μήνες - «Η πολιτεία μας ξέχασε» (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό ζητά ο Σύλλογος Σεισμόπληκτων Δήμου Μινώα Πεδιάδας «η Ελπίδα», ο οποίος κάνει λόγο για κυβερνητικές δεσμεύσεις οι οποίες έπεσαν στο κενό

Αγανάκτηση και Απελπισία, τα συναισθήματα των σεισμόπληκτων οι οποίοι νιώθουν ξεχασμένοι από την πολιτεία, 19 μήνες μετά τον καταστροφικό σεισμό των 6 Ρίχτερ.

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό ζητά ο Σύλλογος Σεισμόπληκτων Δήμου Μινώα Πεδιάδας «η Ελπίδα», ο οποίος κάνει λόγο για κυβερνητικές δεσμεύσεις οι οποίες έπεσαν στο κενό.

Όπως υποστηρίζουν, έχουν βαλτώσει οι διαδικασίες για την αδειοδότηση επισκευής και ανοικοδόμησης των κτιρίων και αυτό που ζητούν είναι η απλοποίηση των διαδικασιών έτσι ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία αδειοδότησης.

Μια βόλτα στο Αρκαλοχώρι και στα λαβωμένα από τον σεισμό χωριά, φωτογραφίζουν την εγκατάλειψη και την αδιαφορία, ενώ ορισμένοι δημότες και επαγγελματίες προχωρούν με τις δικές τους δυνάμεις σε μικροπαρεμβάσεις στα λαβωμένα κτίρια, με τα χρήματα που εισέπραξαν από την πώληση του λαδιού.

Ως πρωθυπουργός και ως υποψήφιος πρωθυπουργός σας ζητούμε απαντήσεις που απέφυγαν εντέχνως να μας δώσουν οι υπουργοί σας, σημειώνει μεταξύ άλλων ο Σύλλογος Σεισμόπληκτων στην ανοιχτή επιστολή προς τον Πρωθυπουργό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News