Ηράκλειο

Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ: «Δεν θα ζητάμε την άδεια για το πως θα διαδηλώνουμε και με ποια αιτήματα»

«Διεκδικούμε τη βελτίωση των παροχών υγείας και των συνθηκών εργασίας, δεν δεχόμαστε μαθήματα για τον τρόπο που θα διεκδικούμε, πόσο μάλλον από εκείνους που συστηματικά βρίσκονται απέναντι στους ασθενείς!», αναφέρουν οι εργαζόμενοι του ΠΑΓΝΗ σε ανακοίνωσή τους

«H Διοίκηση του σωματείου μας έλαβε από το διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου μια ομόφωνη απόφαση στις 6/4 που καλεί το προεδρείο του Σωματείου σε συζήτηση σχετικά με τον τρόπο κινητοποιήσεων μας ώστε «να διαφυλάσσεται η ηρεμία και η ασφάλεια των ασθενών, όπως αναφέρεται», σύμφωνα με την ανακοίνωση των εργαζομένων.

Η πρόσκληση αυτή πραγματοποιήθηκε λίγες μέρες πριν την προκήρυξη των εκλογών και λίγες μέρες μετά την αγωνιστική υποδοχή - παρέμβαση που οργάνωσε το σωματείο μας στην φιέστα που έστησαν διοίκηση και 7η ΥΠΕ μαζί με το υπουργείο υγείας στο νοσοκομείο μας.

Η διοίκηση του νοσοκομείου, που αρνείται να συναντηθεί με το σωματείο εδώ και έναν χρόνο, ώστε να δώσει απάντηση στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων, έχει χρόνο και διάθεση να "τραβήξει το αυτί" στο σωματείο μας που διεκδικεί πραγματικά μέτρα προστασίας και ασφάλειας των ασθενών και των εργαζομένων.

Εμείς οι μαχόμενοι υγειονομικοί που και στα χρόνια της πανδημίας υπηρετήσαμε και συνεχίζουμε να υπηρετούμε τους ασθενείς και διεκδικούμε τη βελτίωση των παροχών υγείας και των συνθηκών εργασίας δεν δεχόμαστε μαθήματα για τον τρόπο που θα διεκδικούμε, πόσο μάλλον από εκείνους που συστηματικά βρίσκονται απέναντι στους ασθενείς! Είναι χαρακτηριστικό ότι με διαφορά λίγων ημερών παρακολουθούμε τις δηλώσεις του υπουργού υγείας για μετατροπή όλων των νοσοκομείων σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου. Σε αυτά τα νοσοκομεία-επιχειρήσεις που θέλουν να φτιάξουν, στα νοσοκομεία των μάνατζερ και του «κόστους - οφέλους», δεν χωράνε εργαζόμενοι με δικαιώματα και αξιοπρέπεια, δεν χωράει ο συλλογικός αγώνας και η διεκδίκηση.

Σε αυτό εναρμονίζεται και η στάση της διοίκησης, που δεν μας εκπλήσσει καθόλου. Εξάλλου από την έναρξη της πανδημίας έχουν ξεκινήσει περιστατικά αυταρχισμού από πλευράς της, με απαξιωτικές συμπεριφορές έως και προσβλητικές από τον Διοικητή και τον αναπληρωτή Διοικητή σε υπηρεσιακά στελέχη και εργαζόμενους, με την απαράδεκτη συμπεριφορά απέναντι στους αναισθησιολόγους, με την προειδοποίηση ότι παρανόμως προχωρήσαμε σε στάση εργασίας με την άφιξη του πρωθυπουργού αξιοποιώντας όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο, με την κατασυκοφάντηση και την ποινικοποίηση επί της ουσίας της συνδικαλιστικής δράσης.

Η ασφάλεια των ασθενών δεν απειλείται από τους αγώνες μας για ένα πραγματικά δημόσιο νοσοκομείο που θα καλύπτει τις ανάγκες των πολιτών. Η ασφάλεια των ασθενών απειλείται από συγκεκριμένες επιλογές, που έχουν και συγκεκριμένα αποτελέσματα.

Έχουμε αναδείξει με επανειλημμένες ανακοινώσεις, δελτία τύπου και κινητοποιήσεις ότι:

  • Νοσηλεύονται χειρουργημένα παιδιά στην ίδια κλινική με παιδιά με λοιμώξεις, η ψυχιατρική κλινική υπερχειλίζει από ράντζα σε καθημερινή βάση, η Παιδοψυχιατρική κλινική είναι μια ανάσα πριν το κλείσιμο, η Παιδοαιματολογική κλινική νοσηλεύει παιδιά με νεοπλασίες πάνω από τη δύναμή της.
  • Αφήνεται στο σκοτάδι το νοσοκομείο για λόγους οικονομίας και μπαίνει λουκέτο σε όλες τις εισόδους, ακόμα και της πυρασφάλειας.
  • Το νοσοκομείο είναι χωρίς βασικά υλικά.
  • Οφείλονται χιλιάδες μέρες άδειας και ρεπό στο προσωπικό

Κάνουμε ξεκάθαρο ότι το σωματείο δεν θα γίνει χειροκροτητής αυτής πολιτικής, θα γκρεμίζει την ψεύτικη εικόνας του τέλειου νοσοκομείου αποκαλύπτοντας την πραγματικότητα, όπως την ζουν εργαζόμενοι και ασθενείς κάθε μέρα.

Ενημερώνουμε το διοικητικό συμβούλιο ότι δεν πρόκειται να ζητάμε την άδεια για το πως θα διαδηλώνουμε και με ποια αιτήματα.

ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ και αποφασιστικά στον αυταρχισμό, την τρομοκρατία και την πολιτική εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης της Υγείας και όχι μόνο!», καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια