Κτηνωδία στο Ηράκλειο: Δηλητηρίασαν με φόλες πέντε τετράποδα στο Τυμπάκι (pics)

Κρήτη
Κτηνωδία στο Ηράκλειο: Δηλητηρίασαν με φόλες πέντε τετράποδα στο Τυμπάκι (pics)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο ασυνείδητος δράστης έβαλε τόσο μεγάλη ποσότητα δηλητηρίου σε κρέας και υπολείμματα κρέατος που τα άτυχα ζώα δεν πρόλαβαν να απομακρυνθούν και “έσβησαν” μόλις πέντε μέτρα από το σημείο που βρέθηκαν οι φόλες

Φρίκη και αποτροπιασμό προκαλεί η άγρια θανάτωση πέντε σκυλιών στο Τυμπάκι από φόλες που πέταξε ασυνείδητος εγκληματίας λίγο μετά το Πάσχα.

Τυχερό στάθηκε ένα τετράποδο, που βρέθηκε εγκαίρως και μεταφέρθηκε στον κτηνίατρο, ενώ το ειδικά εκπαιδευμένο σκυλί της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής Κρήτης και Δωδεκανήσου, η Έκα, εντόπισε χθες Πέμπτη 20 Απριλίου, τις φόλες που ο άγνωστος δράστης πέταξε, οδηγώντας στο θάνατο πέντε αθώα τετράποδα, ανάμεσά τους και ένα δεσποζόμενο.

Μάλιστα, όπως είπε στην ΕΡΤ ο θηροφύλακας Σπύρος Νηστικάκης, που βρέθηκε χθες στην περιοχή με την εκπαιδευμένη Έκα, ο ασυνείδητος δράστης έβαλε τόσο μεγάλη ποσότητα δηλητηρίου σε κρέας και υπολείμματα κρέατος που τα άτυχα ζώα δεν πρόλαβαν να απομακρυνθούν και “έσβησαν” μόλις πέντε μέτρα από το σημείο που βρέθηκαν οι φόλες. Ήταν, όπως εξήγησε ο ίδιος, λίπη με μεγάλη ποσότητα άσπρης σκόνης (πιθανότατα λανέιτ) τα οποία βρέθηκαν τυλιγμένα σε υλικά συσκευασίας κρεοπωλείου.

Ο άγνωστος δράστης φαίνεται ότι πέταξε τις φόλες στην περιοχή Γυράλωνα του Τυμπακίου, στον δρόμο προς την Καταλυκή, την Τετάρτη 19 Απριλίου. Την ίδια μέρα, 29χρονη κοπέλα κατήγγειλε στο Αστυνομικό Τμήμα Φαιστού ότι 4 σκυλιά βρέθηκαν νεκρά από κατανάλωση φόλας. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ακόμα μία κοπέλα, ιδιοκτήτρια σκυλιού, κατήγγειλε ότι και το δικό της βρέθηκε με τον ίδιο βάρβαρο τρόπο θανατωμένο. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι από 56χρονο καταγγέλθηκε πως άλλο ένα σκυλί βρέθηκε δηλητηριασμένο, ωστόσο, ήταν εν ζωή και μεταφέρθηκε εγκαίρως στον κτηνίατρο.

Σύμφωνα με τον κ. Νηστικάκη το σκυλί αυτό βρέθηκε μέσα σε σπίτι και ανήκει στην ίδια κοπέλα που θρηνεί για την απώλεια του άλλου της σκυλιού από τις φόλες.

Από την Αστυνομία διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη. Πληροφορίες, ωστόσο, αναφέρουν πως μια κάμερα που υπήρχε στην περιοχή ήταν εκτός λειτουργίας.

Είναι η δεύτερη ομαδική θανάτωση από δηλητηρίαση με φόλες, σκυλιών που καταγράφεται στον νομό Ηρακλείου το τελευταίο διάστημα, μετά την εγκληματική δράση άγνωστου στην Φορτέτσα του Ηρακλείου, όπου τον περασμένο Μάρτιο βρέθηκαν νεκρά τουλάχιστον 10 σκυλιά από την συνεχόμενη ρίψη φόλας κοντά σε παιδική χαρά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News