ΒΟΑΚ: Με καθυστέρηση τριών ετών ξεκίνησαν τα έργα αντιστήριξης - Τεράστιες ουρές και αγανάκτηση στην Κακιά Στροφή (vid)

Κρήτη
ΒΟΑΚ: Με καθυστέρηση τριών ετών ξεκίνησαν τα έργα αντιστήριξης - Τεράστιες ουρές και αγανάκτηση στην Κακιά Στροφή (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι εργασίες ξεκίνησαν στα μέσα Μαρτίου, με την κυκλοφορία να διεξάγεται από ένα ρεύμα κυκλοφορίας στο επίμαχο σημείο ενώ η κίνηση ρυθμίζεται με φανάρια. Πρόκειται για ένα έργο που ξεκίνησε με καθυστέρηση τριών χρόνων και αφορά εργασίες αντιστήριξης του δρόμου, όπου πέρα από τις ρηγματώσεις, ειδικοί διαπίστωσαν ότι η πλαγιά σέρνει προς τη θάλασσα
  • Τεράστιες ουρές και αγανάκτηση στην Κακιά Στροφή σε «νεκρές» ώρες
  • «Ποδαρικό» με έργα για την τουριστική σεζόν
  • Αύξηση κυκλοφοριακού φόρτου προσεχώς λόγω τουρισμού
  • Με καθυστέρηση τριών ετών ξεκίνησαν τα αναγκαία έργα αντιστήριξης
  • «Το έργο ολοκληρώνεται τον Ιούνιο» διαβεβαιώνει το υπουργείο
  • ΒΟΑΚ: Ιώβεια υπομονή επιστρατεύουν οι οδηγοί στο Καλάμι

Ουρές χιλιομέτρων και ταλαιπωρίας στον ΒΟΑΚ επικρατούν στο ύψος της Κακιάς Στροφής, λίγο πριν την Λυγαριά όπου η κυκλοφορία διεξάγεται από ένα ρεύμα κυκλοφορίας με φανάρι και εναλλάξ λόγω της εκτέλεσης των αναγκαίων έργων αντιστήριξης του δρόμου, εξαιτίας γεωτεχνικών προβλημάτων στην περιοχή.  

Πιο συγκεκριμένα, οδηγοί όπως αποτυπώθηκε και στον τηλεοπτικό φακό της ΚΡΗΤΗ ΤV είναι αγανακτισμένοι λόγω των μεγάλων καθυστερήσεων και ενώ βρισκόμαστε στην αρχή της τουριστικής σεζόν, διαβλέποντας χαοτικές καταστάσεις τους προσεχείς μήνες. 

Οι οδηγοί μίλησαν στο neakriti.gr και στην ΚΡΗΤΗ TV, όπου έκαναν σαφές πως είναι αναγκαίο και επιτακτικό αίτημα να υπάρξει επίσπευση των διαδικασιών. Μάλιστα, επισήμαναν πως ήταν λανθασμένη εκτίμηση να γίνουν αυτές οι διαδικασίες τώρα. Όπως είπαν, έπρεπε να γίνουν νωρίτερα.

Οι εργασίες ξεκίνησαν στα μέσα Μαρτίου, με την κυκλοφορία να διεξάγεται από ένα ρεύμα κυκλοφορίας στο επίμαχο σημείο ενώ η κίνηση ρυθμίζεται με φανάρια. Πρόκειται για ένα έργο που ξεκίνησε με καθυστέρηση τριών χρόνων και αφορά εργασίες αντιστήριξης του δρόμου, όπου πέρα από τις ρηγματώσεις, ειδικοί διαπίστωσαν ότι η πλαγιά σέρνει προς τη θάλασσα.  

Άμεσα θα κατασκευαστεί τοιχίο αντιστήριξης με το έργο να ολοκληρώνεται στα μέσα Ιουνίου, όπως σημείωσε ο γενικός διευθυντής Συγκοινωνιακών Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννης Καρνέσης.

«Στην Κακιά Στροφή έχουν εκτελεστεί οι πάσσαλοι και πιο συγκεκριμένα σε όλη την περιοχή που υπάρχει πρόβλημα και σε εύλογο χρονικό διάστημα θα δημιουργηθεί το τοιχίο αντιστήριξης. Υπολογίζουμε πως αυτές οι εργασίες μέχρι τα μέσα Μαΐου θα έχουν ολοκληρωθεί» είπε. 

Αντίστοιχες εικόνες ταλαιπωρίας καταγράφονται και στο τμήμα του ΒΟΑΚ στα Χανιά, στην περιοχή Καλάμι, όπου επίσης εκτελούνται έργα για την αντιμετώπιση των κατολισθητικών φαινομένων. Όπως εκτιμάται εντός του Ιουνίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες ενώ το Φθινόπωρο θα ξεκινήσουν οι παρεμβάσεις σε δύο ακόμη σημεία, στο ύψος του Κακού Όρους και στον Εσταυρωμένο. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News