Υπόθεση αρχαιοκαπηλίας: Διώξεις για εγκληματική οργάνωση στους συλληφθέντες - Απολογούνται την Παρασκευή

Ηράκλειο
Υπόθεση αρχαιοκαπηλίας: Διώξεις για εγκληματική οργάνωση στους συλληφθέντες - Απολογούνται την Παρασκευή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε βάρος των τριών βασικών κατηγορουμένων ασκήθηκε μεταξύ άλλων ποινική δίωξη για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης

Προθεσμία για να απολογηθούν την προσεχή Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι πήραν οι 7 συλληφθέντες για την υπόθεση της αρχαιοκαπηλίας που εξιχνιάστηκε χθες Τρίτη.

Νωρίτερα, βρέθηκαν ενώπιον της Δικαιοσύνης, με τον εισαγγελέα Ηρακλείου να ασκεί ποινική δίωξη για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης σε βάρος των τριών βασικών κατηγορουμένων, τον πρώην λιμενικό, τον πρώην αρχαιοφύλακα και τον τεχνίτη, ενώ εναντίον των υπόλοιπων πέντε φερόμενων ως εμπλεκόμενων στην υπόθεση, με εξαίρεση τον Ιταλό αγοραστή, απήγγειλε κατηγορίες για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση.

Οι τρεις βασικοί κατηγορούμενοι διώκονται ακόμη για αποδοχή και διάθεση μνημείων που αποτελούν προϊόντα εγκλήματος ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, τα οποία ο υπαίτιος γνωρίζει ότι προέρχονται από αξιόποινη πράξη, τετελεσμένη από κοινού κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση. Ο Ιταλός συλληφθείς διώκεται για απόπειρα αποδοχής των μνημείων και τρεις από τους συλληφθέντες για άμεση συνέργεια στην αποδοχή και διάθεση μνημείων.

Δύο ακόμα από τους συλληφθέντες διώκονται για υπεξαίρεση μνημείων ιδιαίτερα μεγάλης αξίας τελεσθείσα από κοινού, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, ενώ, τέλος, δύο εκ των συλληφθέντων διώκονται για παράβαση της υποχρέωσης δήλωσης μνημείων τελεσθείσα από κοινού και κατ’ εξακολούθηση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News