Αρχαιοκαπηλία στο Ηράκλειο: Αυτοί είναι οι 7 της υπόθεσης με τα αρχαία - Η ογκώδης δικογραφία, ο "κοριός" και το 1 εκατομμύριο! (pics)

Κρήτη
Αρχαιοκαπηλία στο Ηράκλειο: Αυτοί είναι οι 7 της υπόθεσης με τα αρχαία - Η ογκώδης δικογραφία, ο "κοριός" και το 1 εκατομμύριο! (pics)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι αναφέρει από την πλευρά της η υπεράσπιση των συλληφθέντων - Στα χέρια της ανακρίτριας μια ογκωδέστατή δικογραφία

Ενώπιον της Δικαιοσύνης βρέθηκαν σήμερα Τετάρτη 19 Απριλίου, οι εφτά συλληφθέντες για την υπόθεση αρχαιοκαπηλίας στο Ηράκλειο, που εξιχνιάστηκε χθες Τρίτη.

Σύμφωνα με την δικογραφία που έχει σχηματιστεί, οι συλληφθέντες κατηγορούνται, κατά περίπτωση, και για πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα (εγκληματική οργάνωση, παραβάσεις της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων).

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 7 άτομα ενώ έχει σχηματιστεί δικογραφία και άλλα δύο άτομα, τα οποία αναζητούνται από την αστυνομία. Πρόκειται για 43χρονο ιδιωτικό υπάλληλο και έναν 71χρονο, ο οποίος φέρεται να μεσολάβησε για να έρθουν σε επαφή οι τρεις βασικοί κατηγορούμενοι με τον Ιταλό.

Από την πλευρά της υπεράσπισης των 3 εκ των συλληφθέντων και του Ιταλού αγοραστή πρόκειται για «φουκαράδες» που προσπάθησαν να βγάλουν χρήματα.

«Θέλω να πιστεύω ότι η διαφήμιση της υπόθεσης δεν θα οδηγήσει τον εισαγγελέα στην διόγκωση του νομικού χαρακτηρισμού της κατηγορίας, καθώς πρόκειται για 9 ανθρώπους, οι οποίοι ετερόκλιτα ήρθαν σε επαφή μεταξύ τους προκειμένου πάνω στην οικονομική τους δυσπραγία να εξασφαλίσουν κάποια χρήματα», αναφέρει η πλευρά της υπεράσπισης τονίζοντας πως το γεγονός ότι δεν βρέθηκαν χρήματα και ο απαραίτητος εξοπλισμός οδηγεί στο συμπέρασμα πως δεν πρόκειται για ανθρώπους που διακινούσαν κατ’ επάγγελμα αρχαιότητες αλλά για ανθρώπους που πάνω στην απελπισία τους προσπάθησαν να πάρουν μια ανάσα με ένα κακότεχνο τρόπο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News