Αρχαιοκαπηλία στο Ηράκλειο: Στον εισαγγελέα ο Ιταλός αγοραστής των αρχαιοτήτων και οι άλλοι 6 συλληφθέντες από την Κρήτη (pics)

Κρήτη
Αρχαιοκαπηλία στο Ηράκλειο: Στον εισαγγελέα ο Ιταλός αγοραστής των αρχαιοτήτων και οι άλλοι 6 συλληφθέντες από την Κρήτη (pics)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 7 άτομα τα οποία φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση αρχαιοκαπηλίας στο Ηράκλειο, ενώ έχει σχηματιστεί δικογραφία για ακόμη 2 άτομα

Ενώπιον εισαγγελέα βρίσκεται ο αγοραστής από την Ιταλία και οι άλλοι έξι συλληφθέντες που φέρεται να εμπλόκονται στην υπόθεση αρχαιοκαπηλίας στο Ηράκλειο που εξιχνιάστηκε χθες Τρίτη 18 Απριλίου, από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της ΕΛΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 69χρονος από την Ιταλία έφτασε στο Ηράκλειο το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα. Προχθές το απόγευμα, συνοδευόμενος από μέλη της συμμορίας (ανάμεσά τους και ένας 57χρονος που φέρεται να είχε ρόλο μεταφραστή), μετέβη στην περιοχή ανάμεσα στις Βούτες και το Πετροκέφαλο (όπου βρισκόταν η γιάφκα), προκειμένου να προβεί στην εκτίμηση της αξίας των αρχαιοτήτων και να κλειστεί το deal. Τη στιγμή εκείνη έγινε η έφοδος από άνδρες της ΕΚΑΜ, που ακινητοποίησαν και συνέλαβαν τους κατηγορουμένους.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί εφτά άτομα για την υπόθεση αρχαιοκαπηλίας, ενώ έχει σχηματιστεί δικογραφία για δύο ακόμη.

Έξι από τα άτομα που εμπλέκονται έγιναν τσακωτοί την ώρα της αγοραπωλησίας, μετά από έφοδο των ειδικών δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ. σε εξοχική κατοικία, ενώ ο έβδομος εμπλεκόμενος εμφανίστηκε χθες στην αστυνομία.

Πρόκειται για έναν 57χρονο άνδρα στον οποίον αποδίδεται ο ρόλος του διερμηνέα στις συνεννοήσεις των μελών του κυκλώματος με τον Ιταλό επίδοξο αγοραστή των αρχαιοτήτων, η αξία των οποίων εκτιμάται ότι υπερβαίνει το ένα εκατομμύριο ευρώ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News