Ηράκλειο: Παραδόθηκε ο διερμηνέας της αρχαιοκαπηλίας τη νύχτα - Στον εισαγγελέα σήμερα οι επτά συλληφθέντες

Κρήτη
Ηράκλειο: Παραδόθηκε ο διερμηνέας της αρχαιοκαπηλίας τη νύχτα - Στον εισαγγελέα σήμερα οι επτά συλληφθέντες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην δικογραφία περιλαμβάνονται τα ονόματα άλλων δύο ατόμων, τα οποία αναζητούνται από την Αστυνομία

Στην σύλληψη ενός ακόμη εμπλεκόμενου στην υπόθεση αρχαιοκαπηλίας που εξιχνιάστηκε χθες Τρίτη 18 Απριλίου, από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της ΕΛΑΣ προχώρησαν χθες το βράδυ οι αστυνομικοί. Πρόκειται για 57χρονο άνδρα, ο οποίος εμφανίστηκε χθες στην Αστυνομία και στον οποίον αποδίδεται ο ρόλος του διερμηνέα στις συνεννοήσεις των μελών του κυκλώματος με τον Ιταλό επίδοξο αγοραστή των αρχαιοτήτων, η αξία των οποίων εκτιμάται ότι υπερβαίνει το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Οι εφτά συλληφθέντες θα οδηγηθούν ενώπιον του εισαγγελέα Ηρακλείου στις 10 το πρωί, προκειμένου να τους αποδοθούν κατηγορίες. Σύμφωνα με την δικογραφία που έχει σχηματιστεί, οι συλληφθέντες κατηγορούνται, κατά περίπτωση, και για πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα (εγκληματική οργάνωση, παραβάσεις της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων), σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Όπως είναι γνωστό, στην δικογραφία περιλαμβάνονται τα ονόματα άλλων δύο ατόμων, τα οποία αναζητούνται από την Αστυνομία. Πρόκειται για 43χρονο ιδιωτικό υπάλληλο και έναν 71χρονο, ο οποίος φέρεται να μεσολάβησε για να έρθουν σε επαφή οι τρεις βασικοί κατηγορούμενοι με τον Ιταλό. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο συνταξιούχος υπάλληλος της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, ο συνταξιούχος λιμενικός που έχει ξανααπασχολήσει τις διωκτικές αρχές στο παρελθόν για άλλα αδικήματα και ο τεχνίτης – ελεύθερος επαγγελματίας ήταν, εκ των εμπλεκομένων στην υπόθεση, τα πρόσωπα που ήδη από το 2020 είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση και αναζητούσαν υποψήφιους πωλητές και αγοραστές αρχαιοτήτων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News