Ηράκλειο: «Καμπάνα» από το αυτόφωρο για τη ληστεία για... κλάματα σε αρτοποιείο

Κρήτη
Ηράκλειο: «Καμπάνα» από το αυτόφωρο για τη ληστεία για... κλάματα σε αρτοποιείο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ποινές που επιβλήθηκαν στους δύο κατηγορούμενους που ενεπλάκησαν στην ληστεία που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα σε αρτοποιείο επί της λεωφόρου Κνωσού στο Ηράκλειο

Ένοχα κρίθηκαν σήμερα Τρίτη του Πάσχα (18/4) από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου τα δύο άτομα που ενεπλάκησαν στη… "ληστεία για κλάματα" που έλαβε χώρα το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα, σε αρτοζαχαροπλαστείο στην πόλη του Ηρακλείου.

Τόσο ο 30χρονος δράστης, όσο και η 40χρονη σύντροφός του και υπάλληλος του καταστήματος, δικάστηκαν και καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης, οι οποίες, ωστόσο, ανεστάλησαν. Έτσι, αμφότεροι οι καταδικασθέντες είναι ελεύθεροι.

Ας σημειωθεί ότι παρά το ότι στο στάδιο της προανακριτικής διαδικασίας, η επίμαχη πράξη χαρακτηρίστηκε ως «ληστεία», οι εισαγγελικές αρχές άσκησαν τελικά διώξεις για κλοπή στους δύο εμπλεκόμενους.

Με λίγα λόγια, οι δύο κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν για πλημμέλημα, ενώ εάν είχαν ασκηθεί σε βάρος τους ποινικές διώξεις για ληστεία, θα βαρύνονταν με κακουργηματικές κατηγορίες.

Οι ποινές

Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, η Έδρα επέβαλε στον 30χρονο ποινή φυλάκισης 2 ετών και 4 μηνών για κλοπή, ενώ η 40χρονη φίλη του καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός έτους για άμεση συνέργεια στην κλοπή. Η ποινή της 40χρονης ανεστάλη επί τριετία.

Αναφορικά με τον 30χρονο, το δικαστήριο του επέβαλε μερική έκτιση της ποινής που του επιβλήθηκε (60 ημέρες), ενώ ανέστειλε το υπόλοιπο της εν λόγω ποινής.

Εντούτοις, η Έδρα χορήγησε τελικά αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση του 30χρονου. Ως εκ τούτου, αφότου ο τελευταίος άσκησε έφεση κατά της απόφασης του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου, αφέθηκε ελεύθερος.

Επισημαίνεται ότι η 40χρονη φέρεται να ισχυρίστηκε ότι δεν ήξερε το παραμικρό για τα όσα σχεδίαζε ο σύντροφός της. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της, δεν αναγνώρισε τον 40χρονο κατά το επίμαχο συμβάν λόγω το φόβου που της προκλήθηκε όταν άκουσε τη λέξη «ληστεία» και είδε έναν άνδρα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του να κρατά μαχαίρι. Εξάλλου, η 40χρονη υποστήριξε ότι αναγνώρισε τον 30χρονο μόνο όταν παρακολούθησε το σχετικό βίντεο οπότε και αντιλήφθηκε την ταυτότητα του δράστη.

Ο 30χρονος κατηγορούμενος εμφανίστηκε μετανιωμένος κατά την απολογία του ενώπιον της Έδρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε ότι αυτό που έκανε, ήταν μια απόφαση στιγμής. Εξάλλου, λίγες ώρες πριν το περιστατικό, ο κατηγορούμενος βρισκόταν στο επίμαχο αρτοζαχαροπλαστείο κι έπινε καφέ. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, αφού συνελήφθη ο 30χρονος, μέχρι να… μεταφερθεί στο Αστυνομικό Μέγαρο, είχε ήδη ομολογήσει την πράξη του αλλά και το μέρος (ένα χωράφι) όπου είχε κρύψει το ποσό των σχεδόν 10.000 ευρώ που είχε αποσπάσει.

Μιλώντας στο neakriti.gr ο συνήγορος υπεράσπισης του 30χρονου άνδρα κ. Κωστής Παπαμαστοράκης, σχολίασε ότι «ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της δίκης στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου, οι Εισαγγελικές Αρχές έθεσαν στην πραγματική της διάσταση την επίμαχη πράξη ασκώντας ποινική δίωξη για «κλοπή», παρά το ότι αρχικά στο πλαίσιο της προανάκρισης, η πράξη είχε χαρακτηριστεί ως «ληστεία». Για αυτό και η υπόθεση εκδικάστηκε τελικά με την αυτόφωρη διαδικασία ως «κλοπή» εξήγησε κλείνοντας ο κ. Παπαμαστοράκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News