Ο “κοριός” της ΕΛ.ΑΣ. έπιασε... υπόθεση αρχαιοκαπηλίας στον Κρουσώνα

Ηράκλειο
Ο “κοριός” της ΕΛ.ΑΣ. έπιασε... υπόθεση αρχαιοκαπηλίας στον Κρουσώνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Αστυνομία αναμένεται να κάνει επίσημες ανακοινώσεις για τον ακριβή αριθμό των συλληφθέντων και τη σχέση μεταξύ τους

Σε συλλήψεις έχουν προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές του Ηρακλείου για μεγάλη υπόθεση αρχαιοκαπηλίας στην περιοχή του Κρουσώνα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αστυνομικές αρχές είχαν από καιρό αξιοποιήσει πληροφορίες που είχαν φτάσει σε αυτές για τη διακίνηση χρυσών νομισμάτων και αρχαίων αντικειμένων. Μάλιστα οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι για να φτάσουν στην εξιχνίαση της υπόθεσης προχώρησαν και σε τηλεφωνική παρακολούθηση καταγράφοντας συνακροάσεις μεταξύ επίδοξων αγοραστών αρχαιοτήτων και των προσώπων που φέρονται να τις εμπορεύονταν.

Σύμφωνα με πληροφορίες κάποια από τα αρχαία αντικείμενα βρέθηκαν σε σπίτι στον Κρουσώνα, ενώ κάποια άλλα σε άλλη κατοικία στα περίχωρα του Ηρακλείου. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι στην υπόθεση εμπλέκεται ένα πρώην λιμενικός. 

Η Αστυνομία ωστόσο αναμένεται να κάνει επίσημες ανακοινώσεις για τον ακριβή αριθμό των συλληφθέντων και τη σχέση μεταξύ τους, δηλαδή αν είχε συσταθεί εγκληματική οργάνωση και μέχρι πού έφταναν τα πλοκάμια της.

Σε ό,τι αφορά τις αρχαιότητες χρειάζεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία χρονολόγησης και εκτίμησης της αξίας τους, ωστόσο αν ληφθούν υπόψη οι πληροφορίες όπως έχουν μέχρι τώρα διαρρεύσει φαίνεται ότι οι εμπλεκόμενοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με βαριές κακουργηματικές πράξεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News