Μια μεγάλου μεγέθους αγκινάρα, που ως γνωστόν αποτελεί ιδανικό «μεζέ» για τη ρακή, έκοψε «περβολάρης»από το σώχωρο του στην περιοχή «Γιδενιανά» του Ζαρού Δήμου Φαιστού, σύμφωνα με το ΔιαSOSτε τη Μεσαρά.
Όπως αναφέρεται στην ανάρτηση, σύμφωνα με τον καλλιεργητή, δεν απαιτήθηκε ιδιαίτερη φροντίδα, ούτε χρήση λιπάσματος για την εντυπωσιακή σε μέγεθος αγκινάρα που είναι αρκετή για να συνοδέψει τις ρακές μιας παρέας!
Η αγκινάρα έχει σημαντική θρεπτική αξία καθώς είναι πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, όπως είναι η Β3, η Β1 (θειαμίνη) και το φολικό οξύ. Περιέχει κάλιο, ασβέστιο & φώσφορο, βιταμίνη C και βιταμίνη K. Περιέχει ακόμα ινουλίνη, ένα τύπο φυτικής ίνας που διατίθεται στην αγορά ως διατροφικό συμπλήρωμα και βελτιώνει την ισορροπία των βακτηρίων του εντέρου.
Σχόλια