Ηράκλειο: Κάηκαν οι γειτονιές στο «Χριστός Ανέστη» - Σε ποιες περιοχές δόθηκε «μάχη» (vid)

Κρήτη
Ηράκλειο: Κάηκαν οι γειτονιές στο «Χριστός Ανέστη» - Σε ποιες περιοχές δόθηκε «μάχη» (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σκηνικό πολέμου θύμιζε χθες η πόλη του Ηρακλείου

Σε εμπόλεμη ζώνη μετατράπηκε χθες Μ. Σάββατο το Ηράκλειο, με όλες τις γειτονιές να πετούν αμέτρητα βεγγαλικά και δυναμιτάκια στο «Χριστός Ανέστη».

Υπενθυμίζεται, ότι χθες αναστάτωση επικράτησε όταν Τέσσερα αυτοκίνητα κάηκαν αμέσως μετά την Ανάσταση τα μεσάνυχτα του Μεγάλου Σαββάτου στην περιοχή της Θερίσσου στην Ενορία του Αγίου Ελευθερίου. Σύμφωνα με την πυροσβεστική τα 4 αυτοκίνητα άρπαξαν φωτιά στην οδό Στράβωνος στο Ηράκλειο και επιχείρησαν 6 πυροσβέστες και 2 οχήματα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η φωτιά δεν αποκλείεται να επεκτάθηκε στα 4 αυτοκίνητα από τα βεγγαλικά και τις φωτιές για το "Χριστός Ανέστη". Η εκδοχή αυτή ενισχύεται από το γεγονός ότι η Πυροσβεστική, σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr, δέχτηκε κλήση για να παρέμβει στις 12:05. Η φωτιά δεν αποκλείεται να προκλήθηκε από αυτοσχέδια βεγγαλικά ή και κάποιου είδους μολότοφ καθώς φετος έριξαν οπως και σε άλλες Ενορίες μέχρι μολότοφ. Ωστόσο δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο κάποιας άλλης εστίας. Το συμβάν φέρεται να εκδηλώθηκε την ώρα της Ανάστασης ωστόσο τα ακριβή αίτια της φωτιάς έχει ήδη αναλάβει να διαλευκάνει, λαμβάνοντας καταθέσεις, το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής που διενεργεί την προανάκριση. Μάλιστα δεν αποκλείεται να υπάρξουν διώξεις και συλλήψεις.

Παράλληλα, πολλά ήταν τα περιστατικά στα οποία χρειάστηκε η παρέμβαση της Πυροσβεστικής για το σβήσιμο της φωτιάς, χωρίς ωστόσο κάποιο από αυτά να ήταν ιδιαίτερα σοβαρό.

Στα Δειλινά και τον Μασταμπά η Πυροσβεστική δέχτηκε κλήση στην μεν πρώτη περίπτωση καθώς υπήρξε φόβος ότι άρπαξαν φωτιά από τη φουνάρα του Ιούδα τα πεύκα της περιοχής και στη δεύτερη γιατί υπήρξε ο φόβος για τα καλώδια της ΔΕΗ.

Βεβαίως οι φόβοι των πολιτών δεν επιβεβαιώθηκαν ευτυχώς ωστόσο στις ενορίες έγινε πραγματικός πόλεμος. Στην Ενορία της Παναγίτσας του Μασταμπά πολύ πριν οι ιερείς ψάλλουν το Χριστός Ανέστη έβαλαν φωτιά με δυναμιτάκια στο ομοίωμα του Ιούδα ενώ είχαν κλείσει οι δρόμοι με οδοφράγματα από κάδους.

"μάχη" δόθηκε και στον Άγιο Νικόλαο της Νέας Αλικαρνασσού αφού με το άκουσμα του "Χριστός Ανέστη" επιστρατεύτηκαν μέχρι μολότοφ και όπλα. Η φετινή μόδα για το κάψιμο του Ιούδα ήταν το πέταγμα μπουκαλιών μολότοφ που με το σπάσιμο άναβε η φωτιά.

Το ίδιο σκηνικό, διαδραματίστηκε και στην περιοχή των Καμινίων, με τα παιδιά της περιοχής να ανάβουν μια πελώρια φουνάρα για να κάψουν τον Ιούδα!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News