«Ποτέ ξανά τέτοια διοίκηση στον Δήμο Ηρακλείου», λένε οι πέντε παρατάξεις της αντιπολίτευσης με φόντο το άδειο... ταμείο!

Κρήτη
«Ποτέ ξανά τέτοια διοίκηση στον Δήμο Ηρακλείου», λένε οι πέντε παρατάξεις της αντιπολίτευσης με φόντο το άδειο... ταμείο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Δημοτική Αρχή συνολικά, με τις συνεργαζόμενες παρατάξεις είναι υπεύθυνη για αυτή την κατάσταση. Το έλλειμα των 14 εκ του 2022 που με μαθηματική ακρίβεια θα επαναληφθεί και φέτος οδηγεί τον Δήμο στον μηδενισμό των τραπεζικών του αποθεμάτων

Με μια ανακοίνωση που τιτλοφορείται "Το μετέωρο βήμα των οικονομικών του Δήμου μας" οι πέντε παρατάξεις της αντιπολίτευσης με επικεφαλής τους Κουράκη, Λυγερό, Κουκιαδάκη, Σχοιναράκη και Ινιωτάκη ασκούν δριμύα κριτική στη δημοτική αρχή για το γεγονός ότι το αδέσμευτο αποθεματικό του δημοτικού ταμείου είναι μόλις 100.000 ευρώ σύμφωνα με έγγραφο της οικονομικής υπηρεσίας προς τις αντιδημαρχίες να μην κάνουν τροποποιήσεις και να αναζητούν νέους κωδικούς στην εκτέλεση του προϋπολογισμού. Η ανακοίνωση των πέντε παρατάξεων αναφέρει: "Δεν είναι τυχαία η εξέλιξη των οικονομικών του Δήμου και το αδιέξοδο στο οποίο οδηγείται.

Δυστυχώς για όλους εμάς δεν αποτελεί «κεραυνό εν αιθρία» καθώς αυτές οι προβλέψεις είχαν επισημανθεί από όλους μας, κατά την συζήτηση του προϋπολογισμού και ήταν και ένας λόγος που δεν τον ψηφίσαμε.

Οι απευθείας αναθέσεις, η δημιουργία Οργανισμών με ροή χρηματοδοτήσεων που δαπανώνται χωρίς ελέγχους από το Δημοτικό Συμβούλιο, οι ατομικές πολιτικές χωρίς Ολοκληρωμένο Σχεδιασμό και Προγραμματισμό οδήγησαν σε αυτό το αποτέλεσμα.

Η Δημοτική Αρχή συνολικά, με τις συνεργαζόμενες παρατάξεις είναι υπεύθυνη για αυτή την κατάσταση. Το έλλειμα των 14 εκ του 2022 που με μαθηματική ακρίβεια θα επαναληφθεί και φέτος οδηγεί τον Δήμο στον μηδενισμό των τραπεζικών του αποθεμάτων.

Και έτσι δίπλα στα προβλήματα της ΔΕΥΑΗ και της ΔΕΠΑΝΑΛ, προστίθεται και το οικονομικό αδιέξοδο που διαφαίνεται για τον Δήμο Ηρακλείου.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της Δημοτικής Διακυβέρνησης του κ. Λαμπρινού και των συνεργαζόμενων παρατάξεων. Δεν αξίζει στο Ηράκλειο τέτοια προοπτική, ούτε τέτοιοι «μελλοντικοί» σωτήρες.

Σύντομα οι Ηρακλειώτες θα στείλουν ηχηρό μήνυμα: «Ποτέ ξανά τέτοια διοίκηση στον Δήμο Ηρακλείου»"

To επίμαχο έγγραφο που λέει ότι το ταμείο του Δήμου άδειασε: 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News