Η Λαϊκή Συσπείρωση Ηρακλείου για την αξιοποίηση των ακινήτων στον Σκαφιδαρά

Ηράκλειο
Η Λαϊκή Συσπείρωση Ηρακλείου για την αξιοποίηση των ακινήτων στον Σκαφιδαρά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Πάνω από 40 χρόνια έχουν την ευθύνη διαχείρισης του χώρου και έρχονται σήμερα -και μόνο επειδή εκδηλώθηκε επιχειρηματικό ενδιαφέρον- να παρουσιάσουν δήθεν ως αναγκαία την αξιοποίηση των ακινήτων στον Σκαφιδαρά για 50 χρόνια σε υποψήφιους επενδυτές», αναφέρει η Λαϊκή Συσπείρωση  

Παρών στην ψηφοφορία στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου σε ό,τι αφορά την έγκριση για την αξιοποίηση του Σκαφιδαρά Ηρακλείου δήλωσε η δημοτική παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης, που καταθέτει τη δική της πρόταση:

«Η περίπτωση των ακινήτων στο Σκαφιδαρά αποτελεί τρανό παράδειγμα της ανικανότητας όλων των προηγούμενων όπως και της σημερινής Δημοτικής Αρχής να αξιοποιήσει την περιουσία που διαχειρίζεται, προς όφελος των κατοίκων της περιοχής! Ένας χώρος για τον οποίο δόθηκαν μεγάλα κονδύλια για την εξυγίανση και μετατροπή του από χωματερή σε χώρο πρασίνου και αναψυχής, εγκαταλείφθηκε στο έλεος του.

Τέτοια είναι η αδιαφορία των δημοτικών αρχών!

Αν και στα λόγια ισχυρίζονται ότι τους ενδιαφέρει η ανάπλαση περιοχών, ο εξωραϊσμός τους και η βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων, στην πράξη αφήνουν όσα έργα κάνουν να ρημάζουν, χωρίς φύλαξη και χωρίς συντήρηση, έρμαιο κλοπών και βανδαλισμών.

Ας παραδεχτούν, παλιοί και σημερινοί που διοίκησαν το Δήμο Ηρακλείου, ότι αρνούνται να προασπίσουν, να διαφυλάξουν και να διαχειριστούν οτιδήποτε δεν εμπεριέχει εμπορευματική χρήση και ιδιωτικές επενδύσεις, οτιδήποτε δεν είναι «κερδοφόρο» ακόμα και όταν αυτό σημαίνει ένα μικρό κόστος για τον Δήμο.

Πάνω από 40 (σαράντα!) χρόνια έχουν την ευθύνη διαχείρισης αυτού του χώρου (πάνω από 200 στρέμματα)  και έρχονται σήμερα -και μόνο επειδή εκδηλώθηκε επιχειρηματικό ενδιαφέρον- να παρουσιάσουν δήθεν ως αναγκαία την αξιοποίηση των ακινήτων στο Σκαφιδαρά με μακροχρόνια ενοικίαση (για 50 χρόνια!) σε υποψήφιους επενδυτές!

Ο λαός του Ηρακλείου και του Μαλεβιζίου, ειδικά στις περιοχές αυτές που είναι ήδη αρκετά υποβαθμισμένες, χωρίς μεγάλα έργα υποδομών, έχει ανάγκη τέτοιους χώρους αναψυχής και άθλησης. Μπορούν να αποτελέσουν μια πραγματική ανάσα για τις εργατικές-λαϊκές οικογένειες των δυτικών συνοικιών, του Μαλεβιζίου και για όλη την πόλη. Ταυτόχρονα έχουμε ξανά αναδείξει τις τρομερές ελλείψεις της πόλης του Ηρακλείου σε αθλητικές υποδομές. Υπάρχει ανάγκη για χώρους όπου θα μπορεί πραγματικά να αθλείται μαζικά η νεολαία, με ελεύθερη πρόσβαση σε αυτούς για να στηρίζεται ουσιαστικά ο ερασιτεχνικός αθλητισμός. Όχι μέσα από την εμπορευματοποίηση και τις κερδοφόρες επενδύσεις-μακριά από τα λαϊκά συμφέροντα.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ηρακλείου ζήτησε από τη δημοτική Αρχή να αποσύρει την πρόταση και να σχεδιάσει την αξιοποίηση της περιοχής λαμβάνοντας υπόψιν τις παρακάτω προτάσεις:

  • Να καθαριστεί, επισκευαστεί, συντηρηθεί και διαφυλαχτεί ο χώρος που σήμερα ρημάζει, με ευθύνη Δήμου-Περιφέρειας-κεντρικού κράτους ώστε να αποδοθεί στο λαό των Δήμων μας ο χώρος.
  • Να διεκδικήσει από το υπουργείο αθλητισμού χρηματοδότηση για αθλητικές εγκαταστάσεις (ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ κλπ).
  • Να βρεθεί τρόπος ώστε μεγάλο μέρος της περιοχής να χρησιμοποιείται από τις ερασιτεχνικές ομάδες της πόλης μας.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ηρακλείου, ενδιαφερόμενη πρώτα και κύρια για την αξιοποίηση ΥΠΕΡ των λαϊκών συμφερόντων και ΚΑΤΑ αυτής των όποιων επιχειρηματικών, τοποθετήθηκε στην ψηφοφορία με το Παρών».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News