Παρασύρης για το κόμμα του Κασιδιάρη: «Η Βουλή ψήφισε. Τα ήξεις αφήξεις τραυματίζουν τη Δημοκρατία»

Ηράκλειο
Παρασύρης για το κόμμα του Κασιδιάρη: «Η Βουλή ψήφισε. Τα ήξεις αφήξεις τραυματίζουν τη Δημοκρατία»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής είχε εξαρχής καθαρή και αταλάντευτη θέση απέναντι στις εγκληματικές και νεοναζιστικές οργανώσεις. Ήταν το πρώτο κόμμα που τάχθηκε ξεκάθαρα απέναντι στο "φαινόμενο" Χρυσή Αυγή», αναφέρει ο κ. Παρασύρης

Σε δήλωση για τη χθεσινή απόφαση της Βουλής για το κόμμα Κασιδιάρη προέβη ο υποψήφιος βουλευτής Ηρακλείου με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Φραγκίσκος Παρασύρης.

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Μια σουρεαλιστική εικόνα εξέπεμψε χθες το Ελληνικό Κοινοβούλιο, αφού η αδυναμία των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου να συνεννοηθούν και ομόφωνα να συμφωνήσουν στην ανάγκη για τον αποκλεισμό εγκληματιών από τις εκλογές της 21ης Μαΐου στέλνει αντιφατικά μηνύματα στην κοινωνία και πολύ περισσότερο στους νέους ψηφοφόρους. Στους ανθρώπους που για πρώτη φορά θα σταθούν μέσα στο παραβάν, γνωρίζοντας πως η Βουλή ψήφισε, ωστόσο το πολιτικό σύστημα δεν δείχνει σημάδια ωριμότητας. Η χθεσινή, τελευταία συνεδρίαση της Βουλής, με την παρούσα σύνθεση, λίγες εβδομάδες πριν τις εκλογές της απλής αναλογικής, που για αυτόν τον λόγο θα έπρεπε να επιδείξει αντανακλαστικά συναίνεσης, σύγκλισης και σύνθεσης, φανέρωσε την αδυναμία των κομμάτων να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής από την αρχή ξεκαθάρισε πως το πολιτικό σύστημα πρέπει να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα. Να προστατεύσει τη Δημοκρατία από κάθε εγκληματική οργάνωση, που ενδύεται τον μανδύα του πολιτικού κόμματος. Για το λόγο αυτό επιμείναμε μέχρι την τελευταία στιγμή για την ανάγκη απόφασης από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου. Η κυβέρνηση κινήθηκε εξ αρχής σε λάθος κατεύθυνση παραπέμποντας το ζήτημα στο Α1 τμήμα. Η αξιωματική αντιπολίτευση με διαφορετικές τροπολογίες συνέχισε να εκπέμπει διφορούμενα και θολά μηνύματα.

Η επιφανειακή και δημοσκοπική διαχείριση του θέματος από τη Ν.Δ. είναι προφανής. Για δυόμιση χρόνια δεν ανέλαβαν καμία πρωτοβουλία, αλλά αντίθετα επέτρεπαν στον Κασιδιάρη να κάνει προεκλογική εκστρατεία στα κοινωνικά δίκτυα μέσα από τη φυλακή. Ο ΣΥΡΙΖΑ, από την άλλη, ψαρεύοντας σε θολά νερά, έριχνε και αυτός νερό στο μύλο των νεοναζιστικών μορφωμάτων.

Το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής είχε εξαρχής καθαρή και αταλάντευτη θέση απέναντι στις εγκληματικές και νεοναζιστικές οργανώσεις. Ήταν το πρώτο κόμμα που τάχθηκε ξεκάθαρα απέναντι στο «φαινόμενο» Χρυσή Αυγή. Το κλείσιμο του ματιού, «τα ήξεις, αφήξεις» εξυπηρετούν μόνο μικροκομματικές σκοπιμότητες, τραυματίζοντας τη Δημοκρατία».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News