Ηράκλειο: Ελεύθερος υπό όρους ο 42χρονος με το χασίς που τον «μύρισε» ο σκύλος Μασκ

Κρήτη
Ηράκλειο: Ελεύθερος υπό όρους ο 42χρονος με το χασίς που τον «μύρισε» ο σκύλος Μασκ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο αλλοδαπός άνδρας παρέλαβε το πρωί της Μ. Δευτέρας από το πλοίο της γραμμής ασυνόδευτο δέμα, το οποίο -όπως διαπιστώθηκε- περιείχε, ποσότητα κάνναβης άνω των 60 γραμμαρίων

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε τελικά σήμερα Μ. Τρίτη ο 42χρονος άνδρας που συνελήφθη χθες το πρωί (10/4) στο λιμάνι του Ηρακλείου, έχοντας στην κατοχή του κάνναβη, μαχαίρια, αλλά και σύνεργα χρήσης ναρκωτικών.

Ο αλλοδαπός άνδρας παρέλαβε το πρωί της Μ. Δευτέρας από το πλοίο της γραμμής ασυνόδευτο δέμα, το οποίο -όπως διαπιστώθηκε- περιείχε, ποσότητα κάνναβης άνω των 60 γραμμαρίων.

Ο 42χρονος γεωργιανής εθνικότητας έγινε «τσακωτός» μετά από σχετική… ένδειξη του αστυνομικού σκύλου «Μασκ», ο οποίος ειδικεύεται στην ανίχνευση ουσιών.

Στον έλεγχο που έκαναν οι λιμενικοί στο επίμαχο δέμα, εντόπισαν τρεις αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες με κάνναβη συνολικού μικτού βάρους 64 γραμμαρίων.

Επίσης, στην κατοχή του συλληφθέντα, βρέθηκαν  «δύο ανοιγόμενα μαχαίρια μήκους 17,5 εκ. και 11 εκ. αντίστοιχα, καθώς και διάφορα αντικείμενα χρήσης ναρκωτικών ουσιών».

Όλα τα ευρήματα κατασχέθηκαν από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, ενώ τα ναρκωτικά επρόκειτο να αποσταλούν στη Μονάδα Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης για εξέταση.

Όπως έγραψε χθες το neakriti.gr, ο 42χρονος οδηγήθηκε στα δικαστήρια κι εμφανίστηκε ενώπιον του εισαγγελέα ο οποίος άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.

Κατόπιν, ο 42χρονος παραπέμφθηκε στην ανακρίτρια Ηρακλείου για να απολογηθεί. Ωστόσο, έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα το πρωί.

Έτσι κι έγινε: Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 42χρονος φέρεται να υποστήριξε κατά την απολογία του ότι παρέλαβε το δέμα για να το μεταφέρει σε γνωστό του άτομο που του το ζήτησε και το οποίο είναι έγκλειστο στη φυλακή.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 42χρονος ισχυρίστηκε πως δεν γνώριζε για το παράνομο περιεχόμενο του δέματος, καθώς είχε ενημερωθεί ότι πρόκειται για τρόφιμα.

Μετά το πέρας της απολογίας του, ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Συγκεκριμένα, θα πρέπει να εμφανίζεται μια φορά το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News