Ηράκλειο

«Φράκαρε» το κοιμητήριο στη Νέα Αλικαρνασσό - Στον «αέρα» δεκάδες εκταφές (vid)

Δραματικές διαστάσεις λαμβάνει το πρόβλημα της έλλειψης τάφων στο κοιμητήριο Νέας Αλικαρνασσού

  • Στον αέρα δεκάδες εκταφές
  • Συγγενείς καλούνται την τελευταία στιγμή αν κάνουν εκταφή των ανθρώπων τους
  • Δεκάδες τα έγγραφα που έχουν σταλεί στην Λότζια για το κοιμητήριο
  • Μακάβριες περιγραφές και πρόθεση να ενημερωθεί και ο εισαγγελέας

Στο σημείο μηδέν έχει φτάσει η κατάσταση στο ήδη κορεσμένο νεκροταφείο της Νέας Αλικαρνασσού, καθώς διαθέσιμοι τάφοι δεν υπάρχουν ούτε για δείγμα, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις συγγενείς νεκρών καλούνται κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή να προχωρήσουν σε εκταφή. Και όλα αυτά συμβαίνουν και ενώ εκκρεμούν 64 εκταφές μέχρι το 2018!

Αυτό καταγγέλλει ο Πρόεδρος της Κοινότητας ο οποίος γίνεται δέκτης της αγανάκτησης των πολιτών κάνοντας λόγο για πλήρη αδιαφορία από τον Δήμο Ηρακλείου.

Στο κοιμητήριο Αλικαρνασσού δεν υπάρχει ούτε ένας εργαζόμενος εδώ και αρκετά χρόνια, με την Μαρία Καναβάκη να υποστηρίζει, σε πρόσφατο έγγραφο της, ότι το τμήμα δημοτικών κοιμητηρίων της Διεύθυνσης Οικονομικών συνδράμει στο Κοιμητήριο Αλικαρνασσού, όποτε το επιτρέπουν οι συνθήκες και το πρόγραμμα εργασιών του τμήματος και ότι στην παρούσα φάση αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης και ταυτόχρονα μεγάλο φόρτο εργασιών.

Ο Αντώνης Σεκέρης πρόκειται να ενημερώσει άμεσα τον Εισαγγελέα Ηρακλείου για το τεράστιο αυτό πρόβλημα καθώς και για καταστάσεις οι οποίες θα πρέπει να διερευνηθούν στο κοιμητήριο της Νέας Αλικαρνασσού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια