Ηράκλειο

«Πράσινο φως» για την εκκίνηση της διαδικασίας εκμίσθωσης των δημοτικών εκτάσεων στο Σκαφιδαρά (pics)

Η ομόφωνη ουσιαστικά απόφαση σηματοδοτεί ουσιαστικά το πρώτο βήμα σε μια νέα προσπάθεια για τα «στοιχειωμένα» ακίνητα ιδιοκτησίας του δήμου ως μέρος του τεράστιου κληροδοτήματος Πανανού

«Πράσινο φως» για την εκκίνηση μιας  επίπονης, μακράς διαδικασίας αξιοποίησης - μέσω μακροχρόνια εκμίσθωσης- 3 εγκαταλελειμμένων δημοτικών εκτάσεων στο Σκαφιδαρά άναψε το δημοτικό συμβούλιο Ηρακλείου.

Η ομόφωνη ουσιαστικά απόφαση (η Λαϊκή Συσπείρωση ψήφισε παρών) σηματοδοτεί ουσιαστικά το πρώτο βήμα σε μια νέα προσπάθεια για τα «στοιχειωμένα» ακίνητα ιδιοκτησίας του δήμου ως μέρος του τεράστιου κληροδοτήματος Πανανού, μιας και το δημοτικό συμβούλιο είχε λάβει ανάλογη απόφαση(χωρίς ρητή αναφορά για εκμίσθωση) και το 2018 αλλά ουσιαστικά δεν προχώρησε.

Ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Περιουσίας Μανόλης Βασιλάκης παρέθεσε αναλυτικά τις πτυχές του σχεδιασμού. Υπογράμμισε πως υπάρχει διαδικαστικά μακρύς δρόμος μιας και θα πρέπει να δοθεί έγκριση από το ειδικό τμήμα Κληροδοτημάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης και στη συνέχεια να ακολουθήσουν νέες αποφάσεις για την προκήρυξη των διαγωνισμών  ενώ έδωσε και κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία με αριθμούς.

Όπως ανέφερε: 

- Για το 1ο ακίνητο στη θέση  Λαχαραγιάς, είναι προς  δημοπράτηση για εκμίσθωση 62 στρέμματα με εκτίμηση από ανεξάρτητο εκτιμητή για  7.500 ευρώ μηνιαίο μίσθωμα.

Για το 2ο ακίνητο, στη θέση Επτακοσάρης, όπου ήταν κάποτε χωματερή και εν συνέχεια φτιάχτηκε αλλά αφέθηκε να ρημάξει ένα πάρκο αναψυχής, είναι προς δημοπράτηση 84 στρέμματα με εκτίμηση για 3.450 ευρώ μηνιαίο μίσθωμα.

- Για το 3ο ακίνητο στη θέση Αυγερινός, είναι προς δημοπράτηση 23,5 στρέμματα, με εκτίμηση για μίσθωμα  3.400 ευρώ.

Ο κ. Βασιλάκης τόνισε πως για το ακίνητο νοτίως του Βαρδινογιάννειου υπάρχει θερμό ενδιαφέρον από τη ΠΑΕ ΟΦΗ που σχεδιάζει ένα αθλητικό κέντρο ενώ ξεκαθάρισε πως θα προκηρυχθούν 3 ξεχωριστοί διαγωνισμοί εκμίσθωσης για τα 3 ακίνητα.

Από πλευράς αντιπολίτευσης επισημάνθηκε ότι στην απόφαση θα πρέπει να υπάρξει αναφορά και σε κάποια στρέμματα που χρησιμοποιούνται από τον ερασιτέχνη ΟΦΗ -υπό την διακριτική ανοχή του δήμου αλλά και προς όφελος της κοινωνίας.

Ο αντιδήμαρχος διευκρίνησε από τη μεριά του πως σκοπίμως δεν συμπεριλαμβάνονται τα εν λόγω στρέμματα, καθώς κρίθηκε προτιμότερο να προωθηθεί προς αξιοποίηση το «καθαρό» κομμάτι του Σκαφιδαρά

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια