Συμβασιούχοι στο Ηράκλειο: Σάλος για την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που δεν έφτασε ποτέ στο δικαστήριο

Κρήτη
Συμβασιούχοι στο Ηράκλειο: Σάλος για την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που δεν έφτασε ποτέ στο δικαστήριο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σάλος στο Δημοτικό Συμβούλιο μετά την αποκάλυψη του neakriti.gr και του 9.84

Μεγάλες διαστάσεις πήρε το αποκαλυπτικό θέμα του neakriti.gr και του ράδιο 98,4 με φόντο καταγγελίες και την οργισμένη ανάρτηση του Συλλόγου Εργαζομένων Καθαριότητας του δ. Ηρακλείου περί μη κατάθεσης τελικά από τους νομικούς του δήμου της απόφασης στήριξης των συμβασιούχων που είχε λάβει ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο.

Το θέμα βρέθηκε στο επίκεντρο του αποψινού δημοτικού συμβουλίου, με τον δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό να αναγνωρίζει τη σοβαρότητα της υπόθεσης και να  υπογραμμίζει σε αυστηρό τόνο πως αν έχει γίνει όντως κάτι τέτοιο είναι αδιανόητο και πως ο ίδιος θα το ψάξει ενδελεχώς...

Το θέμα το έθεσε προς συζήτηση η επικεφαλής της παράταξης «Ηράκλειον Αξίζει» Ευαγγελία Σχοιναράκη, σημειώνοντας: «Βλέπουμε πως οι  νομικοί του δήμου δεν κατέθεσαν την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για τους συμβασιούχους στο δικαστήριο.

Δεν μπορεί από τη μια να ψηφίζουμε ομόφωνα ως συμβούλιο, ως πολιτικό όργανο ότι στηρίζουμε τους συμβασιούχους και από την άλλη οι νομικοί του δήμου να λειτουργούν αλλιώς. Βεβαίως φαντάζομαι ότι πήραν από κάποιον  οδηγία και το έκαναν και εδώ θα πρέπει να ριχθεί φως. Βέβαια, αν οι νομικοί το έπραξαν από μόνοι τους, χωρίς οδηγίες και παρεμβάσεις, και πάλι είναι πολύ σοβαρό το θέμα».

«Η κατάθεση που αναφέρεται από πλευράς των νομικών  είναι  μια μέρα νωρίτερα και δεσμεύει τον δήμο σε αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που αποφάσισε το  δημοτικό  συμβούλιο. Υπάρχει δε  το ενδεχόμενο, να πάτησε πάνω σε αυτό το επίμαχο έγγραφο των νομικών, κάποια δικαστική απόφαση για ορισμένους συμβασιούχους και να βγήκε αρνητική. Πρέπει να το δούμε αυτό», σημείωσε ο επικεφαλής των «Ενεργών Πολιτών» Ηλίας Λυγερός.

«Αν έχει γίνει όντως κάτι τέτοιο  το θεωρώ πραγματικά  αδιανόητο. Αδιανόητο   οι νομικοί να μην προσήγαγαν στο δικαστήριο την απόφαση του συμβουλίου. Θέλω να είμαι απολύτως καθαρός. Η εντολή που έδωσα στη νομική υπηρεσία  είναι αυτή του δημοτικού συμβουλίου. Είναι σοβαρό το ζήτημα. Δεν θεωρώ  το θέμα λήξαν... Θα το ερευνήσουμε... θα κοιτάξω μάλιστα να έρθουν την επόμενη φορά οι ίδιοι οι νομικοί εδώ», ήταν η απάντηση του δημάρχου Βασίλη Λαμπρινού.

Θυμίζουμε ότι όπως έγραψε νωρίτερα το neakriti.gr:

Απογοήτευση επικρατεί  στην καθαριότητα του Δήμου Ηρακλείου από τη στάση της Δημοτικής Αρχής, καθώς το Νομικό της τμήμα κατά τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων Μιχάλη Καρασάββα δεν κατέθεσε στο Δικαστήριο το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου για την παραμονή και μονιμοποίηση των Συμβασιούχων στην υπηρεσία.

«Το ψήφισμα κατατέθηκε μόνο από τη δική μας πλευρά, αλλά χρειάζονται και οι δύο» λέει ο ίδιος ενδεικτικά στο ράδιο  98.4 εκφράζοντας πικρία για το νομικό του τμήμα.

Μιας ωστόσο οι δικαιολογίες πάνε κι έρχονται ρωτούν συγκεκριμένα το Δήμαρχο κι εγγράφως, το γιατί, όπως και γιατί η σπουδή για την κατάθεση εγγράφων που δεν συμπεριλαμβάνουν το βασικό, αυτό του ψηφίσματος του Δημοτικού Συμβουλίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News