Λαϊκή Συσπείρωση Φαιστού: Καταψήφισε ως αντιλαϊκό τον προϋπολογισμό του Δήμου

Ηράκλειο
Λαϊκή Συσπείρωση Φαιστού: Καταψήφισε ως αντιλαϊκό τον προϋπολογισμό του Δήμου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Τα νούμερα είναι αποκαλυπτικά: Τα έσοδα από ΤΑΠ, πρόστιμα, φόρους, ανταποδοτικά τέλη και δικαιώματα κ.α. είναι περίπου στα 2,5 εκατομμύρια, ενώ η κρατική χρηματοδότηση καλύπτει οριακά τη λειτουργία του Δήμου (μισθοδοσία κ.λπ.)», αναφέρει η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Φαιστού

Τους λόγους για τους οποίους καταψήφισε τον προϋπολογισμό του Δήμου Φαιστού που συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο την περασμένη Τρίτη αναφέρει η Λαϊκή Συσπείρωση σε ανακοίνωσή της.

Όπως επισημαίνει η παράταξη του Δήμου Φαιστού, «η Λαϊκή Συσπείρωση καταψήφισε τον προϋπολογισμό ο οποίος ως εφαρμογή της αντιλαϊκής- φορομπηχτικής πολιτικής του κεντρικού κράτους είναι μακριά από τις ανάγκες και τις αγωνίες του λαού, των εργαζόμενων, των βιοπαλαιστών, της νεολαίας. Οι προτεραιότητες και οι ιεραρχήσεις της δημοτικής αρχής που εκφράζονται σ' αυτόν δεν αφορούν τις ανάγκες και τα επείγοντα έργα του Δήμου».

Αναλυτικότερα, η Λαϊκή Συσπείρωση Φαιστού υπογραμμίζει τα εξής: «Στις 4 Απρίλη συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο προϋπολογισμός του Δήμου Φαιστού για το 2023. Η Λαϊκή Συσπείρωση αποδείχτηκε, για μια ακόμα φορά, ότι είναι η μόνη πραγματική αντιπολίτευση στη δημοτική αρχή. Καταψήφισε τον προϋπολογισμό γιατί είναι μακριά από τις ανάγκες και τις αγωνίες του λαού, των εργαζόμενων, των βιοπαλαιστών αγροτών, των μικρομαγαζατόρων, της νεολαίας του Δήμου, με προτεραιότητες και ιεραρχήσεις που ΔΕΝ ΑΦΟΡΟΥΝ τις ανάγκες και τα επείγοντα έργα και υποδομές του Δήμου.

Οι άλλοι συνδυασμοί υπερψήφισαν με «κριτική» στα επιμέρους ή σε ζητήματα διαχείρισης. Τάχα κατακεραυνώνουν ο ένας τον άλλο, με άσφαιρη όμως αντιπαράθεση, αφού μαζί έχουν ψηφίσει τις περισσότερες από τις εμβληματικές σε αντιλαϊκό χαρακτήρα αποφάσεις αυτού του Δημοτικού Συμβουλίου. Επειδή με την κύρια κατεύθυνση στον Δήμο συμφωνούν η δημοτική αρχή και οι άλλοι συνδυασμοί, αυτό που τους μένει είναι να επιδίδονται σε κοκορομαχίες και προσωπικές αντεγκλήσεις, απαξιώνοντας και εξευτελίζοντας κάθε λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου. Φτάνουν ακόμη και σε απαράδεκτες, απολύτως καταδικαστέες ενέργειες, όπως πρόσφατα η -με ευθύνη της δημοτικής αρχής- είσοδος αστυνομίας στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η Λαϊκή Συσπείρωση ανέδειξε τον αντιλαϊκό χαρακτήρα του προϋπολογισμού, τονίζοντας ότι ενώ η ακρίβεια στην ενέργεια, στα καύσιμα και στα είδη πρώτης ανάγκης «τινάζουν στον αέρα» τον οικογενειακό προϋπολογισμό της μεγάλης πλειοψηφίας των δημοτών, την ίδια στιγμή και φέτος θα είναι αυτοί οι κύριοι αιμοδότες των εσόδων του Δήμου. Τα νούμερα είναι αποκαλυπτικά: Τα έσοδα από ΤΑΠ, πρόστιμα, φόρους, ανταποδοτικά τέλη και δικαιώματα κ.α. είναι περίπου στα 2,5 εκατομμύρια, ενώ η κρατική χρηματοδότηση καλύπτει οριακά τη λειτουργία του Δήμου (μισθοδοσία κτλ).

Θριαμβολογεί η δημοτική αρχή, την ώρα που η πραγματικότητα είναι η μη χρηματοδότηση έργων αναγκαίων για την αντιπλημμυρική, αντιπυρική, αντισεισμική και άλλη θωράκιση, οι ιδιωτικοποιήσεις των υπηρεσιών του δήμου, η υποστελέχωση, η παντελής έλλειψη σχεδιασμού για τις λαϊκές ανάγκες, για τη σχολική στέγη, περιβάλλον, συντήρηση και αναβάθμιση οδικού δικτύου, τον αθλητισμό και τον πολιτισμό και πολλά άλλα.

Συνοπτικά, και αυτός ο προϋπολογισμός του δήμου για το 2023 έχει όλα τα βασικά γνωρίσματα της κυρίαρχης αντιδραστικής πολιτικής που το αστικό πολιτικό σύστημα, με όλες τις κυβερνήσεις, προωθεί και επιβάλλει για τα κέρδη της αστικής τάξης, θυσιάζοντας τις λαϊκές ανάγκες, οι οποίες για την αστική τάξη και το πολιτικό της προσωπικό, είναι απλώς ένας κυνικός υπολογισμός ως προς το τι είναι πιο συμφέρον για αυτήν. Κυνικός υπολογισμός ακόμη και για την ίδια τη ζωή της εργατικής τάξης και των παιδιών της!

Οι δυνάμεις του ΚΚΕ στην Τοπική Διοίκηση θα συνεχίσουν να παλεύουν, μαζί με το εργατικό - λαϊκό κίνημα και τους φορείς του, για την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων λαϊκών αναγκών με βάση τις δυνατότητες της εποχής, για να δυναμώσει η λαϊκή αντεπίθεση ενάντια στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής.

Σήμερα οι εργαζόμενοι έχουν όλη την πείρα, για να κατανοήσουν ότι όσο η πολιτική αυτή συνεχίζεται και διαιωνίζεται, θα αφήνει πίσω της μόνο θύματα και τίποτα παραπάνω. Σήμερα ο λαός έχει όλη την πείρα να γυρίσει την πλάτη σε ψεύτικες ελπίδες, πως μια άλλη κυβερνητική διαχείριση ή μια άλλη διαχείριση του δήμου μπορεί να βελτιώσει την κατάσταση.  Να οργανώσει την πάλη του απέναντι στο σύνολο των συνεπειών της εφαρμοζόμενης πολιτικής, να στηρίξει και να παλέψει για το ριζοσπαστικό πλαίσιο πάλης που προτείνει το ΚΚΕ, να στηρίξει το ΚΚΕ και με την ψήφο του στις εκλογές και σε όλες τις μάχες για να πιάσουν τόπο οι αγώνες».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News