Ηράκλειο

Ηράκλειο: 40χρονος εργαζόμενος στο Εργοστάσιο Ανακύκλωσης τραυματίστηκε στο χέρι

Νέο εργατικό ατύχημα στο Εργοστάσιο Ανακύκλωσης - «Τα Τέμπη είναι ανάμεσά μας!», καταγγέλλει η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου σε ανακοίνωσή της

Σοβαρό τραυματισμό υπέστη ένας εργαζόμενος νωρίτερα σήμερα Σάββατο, 8 Απριλίου, στο εργοστάσιο της Ανακύκλωσης ΚΔΑΥ Ηρακλείου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου.

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για έναν 40χρονο άνδρα, ο οποίος κατά την διάρκεια της διαλογής τραυματίστηκε στο χέρι στο ύψος του αγκώνα και μεταφέρθηκε άμεσα στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο όπου οι γιατροί προχώρησαν σε συρραφή και ο τραυματίας πήρε εξιτήριο.

Σύμφωνα με την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, κλιμάκιο του ΔΣ της ΕΙΥΗ βρέθηκε δίπλα του στο νοσοκομείο, εκεί από την πρώτη στιγμή. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τον συμβάν, καταγγέλει πως, «τόσο ο Δήμος Ηρακλείου όπως και ο εργολάβος αγνοούν επιδεικτικά τις καταγγελίες τόσο του σωματείου όσο και τον ίδιων των εργαζόμενων. Μόνο τον τελευταίο χρόνο έχουν γίνει 4 καταγγελίες για τα ελλιπή μέτρα προστασίας και τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας που επικρατούν στο εργοστάσιο».

Διαβάστε επίσης ⇒ Ηράκλειο: Μεγάλη κινητοποίηση για 57χρονο που ακρωτηριάστηκε το δάχτυλό του

Ακολουθεί η ανακοίνωση - καταγγελία της ΕΙΥΗ:

«Το γεγονός αποτελεί ένα προδιαγεγραμμένο και προαναγγελθέν εργοδοτικό έγκλημα που θα μπορούσε να είχε κοστίσει μέχρι και τη ζωή του συναδέλφου μας.

Το Σωματείο μας από τις 17/01/23 έχει καταθέσει προς την Δημοτική Αρχή γνωστοποίηση των απαράδεκτων συνθήκων εργασίας στο ΚΔΑΥΗ και ζητούσε να τεθεί προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα για την συνολική λειτουργία του ΚΔΑΥΗ, ωστόσο μας έχουν ακόμα στο περίμενε…(επισυνάπτεται η το σχετικό αίτημα).

Τόσο ο Δήμος Ηρακλείου όπως και ο εργολάβος αγνοούν επιδεικτικά τις καταγγελίες τόσο του σωματείου όσο και τον ίδιων των εργαζόμενων. Μόνο τον τελευταίο χρόνο έχουν γίνει 4 καταγγελίες για τα ελλιπή μέτρα προστασίας και τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας που επικρατούν στο εργοστάσιο.

Τα ΤΕΜΠΗ είναι ανάμεσα μας! Αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά περίτρανα ότι η πολιτική του ίδιου του κράτους και τον οργάνων του όπως οι Δήμοι και των μεγάλων επιχειρήσεων μετράνε τα μέτρα προστασίας της ζωής μας σαν κόστος για να εξασφαλίζεται η κερδοφορία τους! Η ευθύνη του Δήμου Ηρακλείου και της ΕΕΑΑ που έχουν αφήσει τον χώρο του ΚΔΑΥ Ηρακλείου με πεπαλαιωμένο και χωρίς συχνή συντήρηση εξοπλισμό.

Καλούμε όλους τους υπεύθυνους, να αναλάβουν την ευθύνη τους απέναντι στους εργαζόμενους κα τις οικογένειες τους και απαιτούμε:

  • την άμεση διερεύνηση των αιτιών του ατυχήματος και να παρθούν ΤΩΡΑ όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας στο ΚΔΑΥ Ηρακλείου!
  • Την άμεση στελέχωση των ελεγκτικών φορέων, της Επιθεώρησης εργασίας και
  • Την εντατικοποίηση των ελέγχων για τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στο σωματείο τους. Την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου και να αγωνιστούν για μέτρα υγιεινής και ασφαλείας στους χώρους δουλειάς τους.               

Καλούμε τους εργαζόμενους από όλους τους χώρους, όπως και στην ανακύκλωση να δυναμώσουν την φωνή τους και να παραβρεθούν την Δευτέρα στις 18.00 στο Δημοτικό Συμβούλιο για να διεκδικούμε μέτρα ασφαλείας εδώ και τώρα».

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια