Βενιζέλειο νοσοκομείο: Τρίωρη στάση εργασίας την Μ. Τρίτη για την υποστελέχωση

Κρήτη
Βενιζέλειο νοσοκομείο: Τρίωρη στάση εργασίας την Μ. Τρίτη για την υποστελέχωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Με αγανάκτηση αντιμετωπίζουμε πλέον τα συνεχή προβλήματα στο νοσοκομείο μας με βάση τους την τραγική υποστελέχωση» αναφέρεται στην ανακοίνωση

Σε τρίωρη στάση εργασίας αναμένεται να προχωρήσει το προσωπικό του Βενιζελείου Νοσοκομείου, λόγω της υποστελέχωσης που πλήττει, όπως αναφέρουν, το νοσηλευτικό ίδρυμα.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

«Με αγανάκτηση αντιμετωπίζουμε πλέον τα συνεχή προβλήματα στο νοσοκομείο μας με βάση τους την τραγική υποστελέχωση, που προωθείται διαχρονικά από τις εκάστοτε κυβερνήσεις στον βωμό της ιδιωτικοποίησης της δημόσιας υγείας.

Πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί η εξοργιστική απόλυση ειδικευομένου ιατρού γενικής/οικογενειακής ιατρικής, λόγω καθ’ ομολογίαν διοικητικού λάθους όλων των εμπλεκόμενων θεσμικών φορέων που δρομολόγησαν και υπέγραψαν την σύμβαση εργασίας και τον διορισμό του. Η μοναδική απάντηση των αρμοδίων είναι η προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών τους έναντι της επίλυσης του ζητήματος.

Καταγγέλουμε την έλλειψη ουσιαστικής βούλησης των διοικήσεων να προστατεύσουν τα εργασιακά δικαιώματά μας. Τα τελευταία χρόνια γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες της τραγικής υποστελέχωσης στις δομές υγείας του ΕΣΥ με την συνεχή συρρίκνωση του ανθρώπινου δυναμικού από συνταξιοδοτήσεις και παραιτήσεις συναδέλφων λόγω εργασιακής εξουθένωσης.

Συγκεκριμένα, στο ΒΓΝΗ τμήματα έχουν κλείσει (πχ ιατρείο πήξης), άλλα βρίσκονται στα πρόθυρα διάλυσης (πχ Παιδιατρική, Ακτινολογικό, Ιατροπαιδαγωγικό κ.ά) και άλλα υπολειτουργούν (ΜΕΘ, αναισθησιολογικό, χειρουργεία). Τραγικές είναι οι ελλείψεις και στη νοσηλευτική υπηρεσία και στο λοιπό προσωπικό. Αρνούμαστε να πληρώνουν συνεχώς οι εργαζόμενοι την συστημική επιτελική ανεπάρκεια.

Καλούμε σε τρίωρη στάση εργασίας την Μ.Τρίτη 11/04/23, ώρα 10.00 και συγκέντρωση στην κεντρική πύλη του ΒΓΝΗ.

Διεκδικούμε: 1. Αμεση επανατοποθέτηση του ειδικευομένου ιατρού 2. Κατάργηση του πρόσφατου νόμου για τους παρατασιακούς ειδικευόμενους 3. Άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών 4. Μονιμοποίηση των συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες 5. Άμεση θεσμοθέτηση κινήτρων προσέλκυσης ιατρών στο ΕΣΥ»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News