Κρήτη: Προσδοκούν την «ανάσταση» της αγοράς οι έμποροι

Κρήτη
Κρήτη: Προσδοκούν την «ανάσταση» της αγοράς οι έμποροι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μιλώντας στο neakriti.gr χθες, εκπρόσωποι των μικρομεσαίων επιχειρηματιών της Κρήτης και του εμπορικού κόσμου του νησιού δήλωσαν ότι η αγορά είναι πανέτοιμη να υποδεχτεί τους επισκέπτες της

Την “ανάσταση” της αγοράς προσδοκούν οι έμποροι της Κρήτης, με την αυριανή Κυριακή των Βαΐων (που θα είναι προαιρετικά ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα) και συνολικότερα τη Μεγάλη Εβδομάδα να είναι η αρχή μιας ελπιδοφόρας περιόδου, καθώς η άνοιξη και το καλοκαίρι, λόγω και του τουρισμού, δημιουργούν μια αισιόδοξη κατάσταση για την ανάκαμψη της κίνησης.

Μιλώντας στο neakriti.gr χθες, εκπρόσωποι των μικρομεσαίων επιχειρηματιών της Κρήτης και του εμπορικού κόσμου του νησιού δήλωσαν ότι η αγορά είναι πανέτοιμη να υποδεχτεί τους επισκέπτες της, ενώ συνιστούν στους καταναλωτές να είναι προσεκτικοί στα ψώνια τους και να κάνουν έρευνα αγοράς.

O πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης (ΟΕΒΕΝΗ) Μπάμπης Λεκάκης, μιλώντας στο neakriti.gr , δήλωσε: «Φαίνεται πως η αγορά φέτος το Πάσχα θα κινηθεί σε καλά επίπεδα. Κι αυτό διότι είχαμε μια καλή ελαιοκομική περίοδο. Άρα, αυτό συμβάλλει πάρα πολύ στα εισοδήματα των καταναλωτών, έτσι ώστε να μπορούν να βγουν στην αγορά, παρά την ακρίβεια που υπάρχει στα είδη πρώτης ανάγκης».

Στο μεταξύ, όπως εξηγεί ο Μπάμπης Λεκάκης, όλες οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που είναι μέλη της ΟΕΒΕΝΗ θα τηρήσουν το ωράριο λειτουργίας που ανακοίνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου.

«Είμαστε αισιόδοξοι όχι μόνο για το Πάσχα, αλλά και για το καλοκαίρι, αφού φαίνεται πως θα πάει και ο τουρισμός καλά. Έχει αρχίσει ήδη να διαμορφώνεται σε πολύ καλά επίπεδα», ανέφερε.

Από ’κει και πέρα, απευθυνόμενος στους καταναλωτές της Κρήτης, οι δικές του συμβουλές είναι: «Να προτιμήσουν τα καταστήματα της περιοχής τους και τα προϊόντα της περιοχής τους, έτσι ώστε να είναι σίγουροι ότι θα έχουν και καλά και ποιοτικά προϊόντα. Και βέβαια, ως προς τα τρόφιμα θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα κρέατα. Διότι έχουμε πάρα πολλές εισαγωγές και συνεπώς να μη νομίζουν ότι, όταν αγοράσουν ένα ιδιαίτερα φτηνό προϊόν θα είναι και ποιοτικό»...

«Είμαστε αισιόδοξοι»

Αισιοδοξία για τη Μεγάλη Εβδομάδα αλλά και για την αυριανή Κυριακή εκφράζει όμως και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης και του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου Μανόλης Κουμαντάκης.

«Είμαστε αισιόδοξοι. Σε σχέση με τη μεγάλη εκπτωτική περίοδο, που δεν πήγε και τόσο καλά η κίνηση, ελπίζουμε ότι τις μέρες αυτές θα είναι καλύτερα τα πράγματα. Διότι αυτές τις μέρες δεν καλύπτονται μόνο ανάγκες διατροφής, καλύπτονται και ανάγκες σε άλλους τομείς. Έτσι ελπίζουμε ότι θα έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Και πιστεύουμε να έχουμε καλή κίνηση και την Κυριακή των Βαΐων, που θα είναι τα μαγαζιά ανοιχτά σε όλη την Ελλάδα. Τη χρειαζόμαστε αυτή την κινητικότητα σε όλες τις αγορές της Κρήτης. Πιστεύουμε, λοιπόν, ότι θα έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα και καλή συνεργασία με την κοινωνία», ανέφερε ο κ. Κουμαντάκης.

Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα τη Μεγάλη Εβδομάδα

* Στο Ηράκλειο, τα εμπορικά καταστήματα θα ανοίξουν αύριο Κυριακή από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα. Τη Μεγάλη Δευτέρα, τη Μεγάλη Τρίτη και τη Μεγάλη Τετάρτη τα καταστήματα θα μείνουν ανοιχτά από τις 9 το πρωί έως τις 2:30 το μεσημέρι και από τις 5:30 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ. Τη Μεγάλη Πέμπτη θα ανοίξουν στις 9 το πρωί και θα κλείσουν στις 9 το βράδυ. Τη Μεγάλη Παρασκευή θα λειτουργήσουν από τις 12 το μεσημέρι έως τις 6 το απόγευμα. Το Μεγάλο Σάββατο από τις 9 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι. Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα τα εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά.

* Στην Ιεράπετρα, τα καταστήματα αύριο Κυριακή των Βαΐων θα ανοίξουν στις 11 το πρωί και θα κλείσουν στις 3 το μεσημέρι. Τη Μεγάλη Δευτέρα, τη Μεγάλη Τρίτη, τη Μεγάλη Τετάρτη και τη Μεγάλη Πέμπτη θα λειτουργήσουν από τις 9 το πρωί μέχρι και τις 9 το βράδυ. Τη Μεγάλη Παρασκευή από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα. Και το Μεγάλο Σάββατο από τις 9 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα. Την Κυριακή του Πάσχα και τη Δευτέρα του Πάσχα δε θα ανοίξουν.

* Στο Ρέθυμνο, όπως ανακοινώθηκε, τα καταστήματα αύριο Κυριακή θα ανοίξουν στις 11 το πρωί και θα κλείσουν στις 6 το απόγευμα. Τη Μεγάλη Δευτέρα, τη Μεγάλη Τρίτη και τη Μεγάλη Τετάρτη θα ανοίξουν σπαστό ωράριο, από τις 9 το πρωί έως τις 2:30 το μεσημέρι και από τις 5:30 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ. Τη Μεγάλη Πέμπτη από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Το Μεγάλο Σάββατο από τις 9 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα. Κλειστά θα μείνουν την Κυριακή της Ανάστασης και τη Δευτέρα του Πάσχα.

* Στα Χανιά, αύριο Κυριακή τα καταστήματα θα λειτουργήσουν από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα. Τη Μεγάλη Τρίτη, τη Μεγάλη Τετάρτη και τη Μεγάλη Πέμπτη από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ. Τη Μεγάλη Πέμπτη από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Τη Μεγάλη Παρασκευή από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα. Το Μεγάλο Σάββατο από τις 9 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι. Την Κυριακή και τη Δευτέρα του Πάσχα τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News