Ηράκλειο

Παύλος Μπαριτάκης: «Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας βλάπτει σοβαρά τη Δημόσια Υγεία»

«Σήμερα που γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας και είναι αφιερωμένη στη Δημόσια Υγεία, η εικόνα δυστυχώς δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας…», υπογραμμίζει ο κ. Μπαριτάκης

«Η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας καθιερώθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και εορτάζεται κάθε χρόνο στις 7 Απριλίου με σκοπό να κινητοποιήσει όλες τις χώρες να επικεντρωθούν στα βασικότερα ζητήματα που σχετίζονται με τη Δημόσια Υγεία και να αναλάβουν δράση για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά την προστασία και την προαγωγή της υγείας τους», σημειώνει σε δήλωσή του ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής, Παύλος Μπαριτάκης, με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Υγείας.

Ο κ. Μπαριτάκης υπογραμμίζει ότι «Η υγεία αποτελεί ένα από τα θεμελιώδη δικαιώματα του ανθρώπου. Οι ανισότητες, οι παραλείψεις και οι αστοχίες στην οργάνωση και τη λειτουργίας του τομέα της υγείας μπορούν να προληφθούν με τις κατάλληλες στρατηγικές, με τη χάραξη και εφαρμογή πολιτικών που θα προέρχονται από εθνική συνεννόηση κομμάτων και θεσμικών φορέων και στόχο τη βελτίωση της παροχής υπηρεσιών προς τους πολίτες» και προσθέτει πως «Σήμερα που γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας και είναι αφιερωμένη στη Δημόσια Υγεία, η εικόνα δυστυχώς δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας…».

Σχολιάζοντας τις υποδομές και τη στελέχωση του συστήματος υγείας, ο υποψήφιος βουλευτής τόνισε ότι «Τα Κέντρα Υγείας και τα δημόσια νοσοκομεία, ιδιαίτερα της περιφέρειας, στενάζουν από τις ελλείψεις προσωπικού και εξοπλισμού. Έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο οι παραιτήσεις γιατρών και η φυγή πολύτιμου επιστημονικού δυναμικού στο εξωτερικό. Είναι αδιανόητο ο ελληνικός λαός να πληρώνει τις τρίτες υψηλότερες ιδιωτικές δαπάνες για την υγεία του στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας βλάπτει σοβαρά τη Δημόσια Υγεία».

Κλείνοντας, ο κ. Μπαριτάκης επισήμανε ότι «Γι’ αυτό οφείλουμε να κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να έχουμε ξανά ένα ισχυρό Εθνικό Σύστημα Υγείας, θεματοφύλακα της μείωσης των μεγάλων κοινωνικών ανισοτήτων της εποχής μας. Το ΠΑΣΟΚ έχει διατυπώσει συγκεκριμένες προτάσεις για την Υγεία, με στόχο την αναγέννηση του ΕΣΥ, μέσα από μεταρρυθμίσεις που θα προστατεύουν το δημόσιο χαρακτήρα του και θα το προετοιμάζουν, ώστε να απαντά στις προκλήσεις των επόμενων γενεών. Είναι αναγκαία η άμεση αύξηση της χρηματοδότησης από τον Προϋπολογισμό στον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Με την διάθεση του 10% των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης για την υγεία και τις κοινωνικές υποδομές. Με την προσέλκυση επενδύσεων σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα όσον αφορά τις κτιριακές υποδομές και τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό. Με όρους διαφάνειας και διασφάλισης του δημοσίου συμφέροντος.».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια