Φράγμα της Πλακιώτισσας: Ξεκινούν οι πληρωμές των αποζημιώσεων για τις απαλλοτριώσεις

Ηράκλειο
Φράγμα της Πλακιώτισσας: Ξεκινούν οι πληρωμές των αποζημιώσεων για τις απαλλοτριώσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr, οι πιστώσεις των αποζημιώσεων έχουν εγκριθεί και άμεσα δρομολογούνται τα επόμενα βήματα για την κατασκευή του εμβληματικού έργου στη Μεσαρά

Τέλος μπαίνει στην ομηρεία των κατοίκων της ανατολικής Μεσαράς, οι οποίοι ταλαιπωρούνται χρόνια για να λάβουν τις νόμιμες αποζημιώσεις τους από τις απαλλοτριώσεις των περιουσιών τους, με σκοπό την κατασκευή του Φράγματος της Πλακιώτισσας, ένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο για την περιοχή της Μεσσαράς, το οποίο πρέπει να ολοκληρωθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr, οι πιστώσεις των αποζημιώσεων έχουν εγκριθεί και άμεσα δρομολογούνται τα επόμενα βήματα για την κατασκευή του εμβληματικού έργου.

«Πρόκειται για ένα εμνήματικό έργο πνοής για τους αγρότες μας στο κάμπο της Μεσσαράς. Ιδιαίτερα σήμερα στην περίοδο της κλιματικής αλλαγής που διανύουμε με τις μεγάλες περιόδους ξηρασίας είναι επιτακτική η ανάγκη να εμπλουτιστεί ο υδροφόρος ορίζοντας. Να μην χάνεται ούτε μία σταγόνα βροχής. Να μην καταλήγουν στη θάλασσα τόσα χρόνια εκατομμύρια κυβικά νερό», σημείωσε στο neakriti.gr, ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στο Ηράκλειο, Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης, ο οποίος από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο φράγμα Πλακιώτισσας και συνομίλησε με τους αγρότες των Αστερουσίων και της Μεσαράς.

Υπενθυμίζεται ότι το εμβληματικό αυτό έργο στην Ανατολική Μεσαρά μελετήθηκε πριν από 35 χρόνια και δημοπρατήθηκε το 2008, με τις εργασίες κατασκευής του να ξεκινούν το 2011. Όμως, εδώ και αρκετά χρόνια, εκκρεμούν τα αρδευτικά δίκτυα, ο περιμετρικός δρόμος και επιμέρους εργασίες εντός του Φράγματος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News